Polar Sonic Link

Het forum over de technische onderwerpen, het onderhoud, afstellen en reparaties.
diogenes
Forum-lid
Berichten: 3088
Lid geworden op: 14 jan 2005 12:32

diogenes 16 mei 2006 19:57

Hallo,

Ik heb een SC200 CAD en wil mbv de sonic link data overdragen. Ik gebruik hiervoor de volgende software: http://sl2hrm.tripod.com/

Ik heb 2 microfoons geprobeerd, maar krijg geen data te zien.

Ik heb het idee dat het geluid maar heel zwak wordt opgenomen.

Heeft iemand suggesties?

Gr, Diogenes
Velgenfluisteraar

Florezido

scottwilko
Forum-lid
Berichten: 3220
Lid geworden op: 23 feb 2005 20:44

scottwilko 16 mei 2006 20:36

En met de software van polar zelf? lukt het daar wel mee? Want op de aangegeven website kan ik niet uit opmaken dat die applikatie werkt met de cs serie van polar.

diogenes
Forum-lid
Berichten: 3088
Lid geworden op: 14 jan 2005 12:32

diogenes 16 mei 2006 21:56

Ja, de Beta versie zou dat moeten doen volgens de info.

History      
SonicLink to HRM Application
Version 1.09 beta 2006-03-27
    * beta version to develop Polar CS200/RS200 support
    * CSV Support

Ik heb alles geprobeerd. Ik heb zelfs onder Linux het geluid opgenomen en het via de koptelefoon met microfoon tussen de oorschelpen weer opgenomen met Windows. Niets werkt...

Helaas heb ik geen Polar software voor de CS200, behalve die Uplink software, waarmee je niets kan analyseren....

Gr, Diogenes
Velgenfluisteraar

Florezido

Gebruikersavatar
marrrtin
Forum-lid
Berichten: 111
Lid geworden op: 13 apr 2005 22:37

Gebruikersavatar marrrtin 16 mei 2006 22:50

staan de schuifjes van je windows mengpaneel wel aangevinkt? en staan ze dan wel open? en als dat het geval is, is je microfoonlevel niet te zacht of te hard ingesteld?
 
 
Fietsgroeten,<br>
<br>
Martin, Heerhugowaard

diogenes
Forum-lid
Berichten: 3088
Lid geworden op: 14 jan 2005 12:32

diogenes 16 mei 2006 23:37

>Staan de schuifjes van je windows mengpaneel wel aangevinkt?
Jazeker.

>en staan ze dan wel open?
Ook.

> en als dat het geval is, is je microfoonlevel niet te zacht of te hard ingesteld?
Hoe weet jeof hij niet te hard staat? Ik vind dat ondanks dat de microfoon maximaal staat, er bijna geen uitslag is op de meter. Ik heb echter wel 2 microfoons getest.

Gr, Diogenes
Velgenfluisteraar

Florezido

Gebruikersavatar
marrrtin
Forum-lid
Berichten: 111
Lid geworden op: 13 apr 2005 22:37

Gebruikersavatar marrrtin 18 mei 2006 00:08

Diogenes:
 
voor wat het waard is, hierbij mijn instellingen:
 
Bij öpnameregelingen"heb ik voor "geavanceerd" gekozen
 
Bij geavanceerd kun je dan kiezen voor microfoonboost. deze optie staat dus aangevinkt.
Het opnameniveau van mijn microfoon staat op de helft.
 
Mij polar F11 leg ik altijd pal op de microfoon van de laptop (deze zit aan de bovenkant) De hartslagmeter leg ik dan op zijn kop neer, dus  het display,en daarmee dus de polar, leg ik letterlijk OP de microfoon.
Misschien werkt een andere positie ook, maar dit is om je een idee te geven hoe dicht je de polar bij de microfoon kunt houden.
Een andere mogelijkheid is het soort microfoon wat je gebruikt:
 
In de eletronica geldt dat je pas een goede signaaloverdracht krijgt als alle geleiders dezelfde impedantie hebben. Wat ik wil zeggen is dit: heeft je losse microfoon dezelfde impedantie als de ingang van de geluidskaart?  Heb je een dynamische microfoon? een electret? gebruik je de hoofdtelefoon als microfoon? (klinkt stom, ik weet het, maar werkt soms wel) Gebruik je de interne microfoon van je laptop?
 
Ik verneem het graag.
 
Fietsgroeten,<br>
<br>
Martin, Heerhugowaard

Gebruikersavatar
kane
Forum-lid
Berichten: 60
Lid geworden op: 14 mei 2006 21:14

Gebruikersavatar kane 18 mei 2006 00:52

Ik weet dat ik in het begin ook moeite had, maar plots lukte het. Vraag me niet wat ik gedaan heb, het enige dat ik nog weet is 100K keer doen :(
Sorry, je hebt niets aan deze info, maar het is een hart onder de riem.
Jan
http://www.duursportersweb.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

diogenes
Forum-lid
Berichten: 3088
Lid geworden op: 14 jan 2005 12:32

diogenes 18 mei 2006 10:16

Hallo Martin,

Bedankt voor je uitgebreide antwoord (de anderen trouwens ook!).

Gisteren lukte het opeens! Ik weet nu wat het was: die beta-software kan het "all files" bestand niet verwerken, maar de andere bestanden wel.

Om jullie een idee te geven wat je er mee kan doen, zet ik hieronder een voorbeeld. Je kan de files safen in 3 verschillende formaten en die later in de Polar software inlezen als je die hebt. HELAAS heb ik die software niet, maar zou die HEEL erg graag nog eens willen hebben!....

Eerst nog even over de computer: ik doe alles onder Linux, maar heb ook nog een stokoude pentium met Win98 die ik alleen voor de Polar gebruik. nder WIN98 kon ik het geluid niet goed opnemen en heb het volgende gedaan: geluidsopname gemaakt onder Suse Linux 10.0 via mijn headset. Bestand als WAV file opgeslagen. De WAV file op de oude WIN computer gezet en afgespeeld via headset met de microfoon tegen de oorschelp aan en nu werkt het!

Hier een voorbeeld van een rit van gisteren. De eerste 12.5 km heb ik langzaam gereden om niet zwetend bij de FM aan te komen (vandaar het lage gemiddelde van 31.2) en op km/LAP 24 en/of 25 reed ik tegen de Knobbel in 't Harde op en daarna over de Dellen. Ik heb de LAP functie aangezet om 1x per km gegevens te krijgen:

Nog interessant: via Ownzone dacht Polar dat mijn Max HR die dag 176 was, maar het bleek 181 te zijn. (ik heb al veel te lang zonder rustdag doorgereden en was erg moe, want ik had bijna niet geslapen de nacht er voor).

***
*** This is temporary Output for testing Polar RS200/CS200
***

[Params]
Version=107
Monitor=CS200
Date=20060517
StartTime=14:35:44
Length=01:50:09.7
AvgHR=151
MaxHR=181
LowerLimit1=126
UpperLimit1=150
Time1=00:37:45
Time2=01:08:37
Time3=00:03:47
Calories=1564
Distance=57.3
AvgSpeed=31.2


MaxSpeed=46.4
AvgCadence=89
MaxCadence=110
RideTime=01:50:07.0

[User]
Height=185
MaxHR=176
MaxVO2=51
RestHR=45

[Laps]
NumLaps=50
BestLapNr=28
BestLapTime=07:00:46.1

............................

[Lap22]
Auto=yes
Time=00:45:17.7
EndHR=161
AvgHR=156
EndSpeed=30.9
EndCadence=88
AvgCadence=87
Distance=22.00

[Lap23]
Auto=yes
Time=00:47:20.9
EndHR=161
AvgHR=153
EndSpeed=26.0
EndCadence=79
AvgCadence=85
Distance=23.00

[Lap24]
Auto=yes
Time=00:49:35.0
EndHR=181
AvgHR=170
EndSpeed=32.7
EndCadence=90
AvgCadence=84
Distance=24.00

[Lap25]
Auto=yes
Time=00:51:19.2
EndHR=177
AvgHR=159
EndSpeed=33.8
EndCadence=96
AvgCadence=87
Distance=25.00

[Lap26]
Auto=yes
Time=00:53:08.5
EndHR=162
AvgHR=156
EndSpeed=31.3
EndCadence=90
AvgCadence=92
Distance=26.00

[Lap27]
Auto=yes
Time=00:54:59.4
EndHR=165
AvgHR=160
EndSpeed=40.8
EndCadence=98
AvgCadence=89
Distance=27.00

[Lap28]
Auto=yes
Time=00:56:28.8
EndHR=159
AvgHR=154
EndSpeed=41.5
EndCadence=99
AvgCadence=97
Distance=28.00

etc.

Gr, Diogenes
Velgenfluisteraar

Florezido

6:13freak
Forum-lid
Berichten: 198
Lid geworden op: 12 okt 2005 23:04

6:13freak 19 mei 2006 11:32

Leuk programma! Heb het nu ook gedowload. Op deze manier kun je de gegevens uit de CS200 ook naar Excel exporteren (csv). Heeft iemand z'n gegevens al in Excelgrafiekjes gezet? 

diogenes
Forum-lid
Berichten: 3088
Lid geworden op: 14 jan 2005 12:32

diogenes 19 mei 2006 12:29

Hoi,

Ik zie dat ik onzin gegevens krijg in mijn LAP's. De data veranderen elke keer opnieuw dat ik ze inlees. Waarschijnlijk door de slechte opnamekwaliteit onder Win98.

Kloppen bij jou alle Data wel?

Gr, Diogenes
Velgenfluisteraar

Florezido

6:13freak
Forum-lid
Berichten: 198
Lid geworden op: 12 okt 2005 23:04

6:13freak 19 mei 2006 13:52

Quoten: Origineel geplaatst door Diogenes op 19 Mei 2006

Hoi,Ik zie dat ik onzin gegevens krijg in mijn LAP's. De data veranderen elke keer opnieuw dat ik ze inlees. Waarschijnlijk door de slechte opnamekwaliteit onder Win98.Kloppen bij jou alle Data wel?Gr, Diogenes


Ik gebruik de laps functie (nog) niet. De rest gaat in ieder geval wel goed.
Ik zal dit weekend eens een aantal 'fast' laps proberen neer te zetten en zal je het maandag laten weten (mijn modem heeft het begeven en kan voorlopig alleen op het werk forummen). 

diogenes
Forum-lid
Berichten: 3088
Lid geworden op: 14 jan 2005 12:32

diogenes 19 mei 2006 14:55

Ik heb net het Polar Windows programma met een emulator onder Linux laten lopen en dan kloppen de data perfect. HEt ligt dus aan de opnamekwaliteit onder win98....

De ellende is dat ik de data niet kan safen onder Linux. 't is ook altijd wat.

Gr, Diogenes
Velgenfluisteraar

Florezido

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers