Mathieu van der Poel heeft zijn eerste crosswedstrijd in het seizoen 2019/2020 gewonnen. De wereldkampioen reed halverwege de veldrit in Ruddervoorde weg van Laurens Sweeck en werd niet meer teruggezien. Bij de vrouwen was Ceylin del Carmen Alvarado de sterkste.

Iserbyt vs. Van der Poel

Het gehoopte duel tussen Iserbyt en Van der Poel kwam er niet. Iserbyt had in de vierde manche van de Superprestige wel de beste start en liet zich in de openingsronde goed zien, maar daarna zakte hij er wat doorheen. Zijn landgenoot Laurens Sweeck deed het een stuk beter en slaagde er zelfs in om het Van der Poel lastig te maken. Sweeck versnelde zelfs en pakte even een lichte voorsprong op Van der Poel, die in het begin van de wedstrijd nog duidelijk moest wennen aan zijn crossfiets. Na een half uur was daar overigens weinig meer van te merken; Van der Poel reed inmiddels alleen aan de leiding, zoals hij het vorige seizoen wel vaker deed.

Op het lastige parcours bouwde hij zijn voorsprong alsmaar verder uit en was de wedstrijd in de slotfase van alle spanning beroofd. Sweeck eindigde uiteindelijk als tweede voor Toon Aerts. Iserbyt werd vijfde achter Tim Merlier.

Alvarado

Bij de vrouwen pakte Alvarado de zege. Al in de eerste ronde reed ze weg van de andere dames en werd ze niet meer teruggezien. Wereldkampioene Cant finishte als tweede voor Katie Compton. Alvarado is ook de nieuwe leidster in de Superprestige.