Eli Iserbyt heeft de Koppenbergcross op zijn naam geschreven. In een mooi duel was de veldrijder van het moment sterker dan Tom Pidcock, die in de slotfase van de eerste DVV-wedstrijd leek te profiteren van materiaalpech bij de Belg. Michael Vanthourenhout finishte als derde.

Lastige wedstrijd

Iserbyt en Pidcock reden al vroeg in de cross van de rest weg. Iserbyt leek op weg te zijn naar de overwinning, maar stond plots net voor het ingaan van de voorlaatste ronde stil voor de Koppenberg. Pidcock, die twintig seconden achterstand had, kon terugkeren en plots hadden we weer een wedstrijd. Pidcock mocht in de voorlaatste ronde even dromen van de winst, maar bij het horen van de bel keerde Iserbyt weer terug.

In de laatste ronde stelde Iserbyt orde op zaken en rekende hij af met zijn Britse collega, die uiteindelijk een halve minuut toegaf. Michael Vanthourenhout maakte op 1.29 minuut achterstand het podium compleet. Toon Aerts (winnaar in 2018) werd op 1.57 minuut vierde voor Lars van der Haar.

Voor Iserbyt is het alweer zijn zevende overwinning van het seizoen. Zondag krijgt hij weer concurrentie van Mathieu van der Poel, die de wedstrijd in Oudenaarde nog liet schieten maar in Ruddervoorde wel van de partij is.

Kastelijn

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Yara Kastelijn. De rensters van 777 bleef na een mooi gevecht haar land- en ploeggenote Annemarie Worst voor. Alice Arzuffi maakte het feest van 777 compleet door als derde te eindigen. Ceylin del Carmen Alvarado passeerde als zesde de meet.