PRO introduceert een nieuw assortiment bestaande uit pompen (groot en klein), een digitale momentsleutel en een simpeler, analoog model. Daarnaast nog een kleintje die niet instelbaar is, maar met 3 vaste waardes werkt. Verder komt er een nieuwe demperpomp met overdrukventiel en ook nog een aantal fraaie tooltjes. Het meeste komt in december te koop, dus zet maar vast wat op je wensenlijstje voor de feestdagen.

PRO Team gereedschap

De nieuwe Team-tools omvatten twee momentsleutels. De PRO Team Digital (PRTL0082) momentsleutel en de PRO Team Delta (PRTL0116) momentsleutel.

De digitale uitvoering beschikt over een ratelsysteem met een digitale spanningsmeter en een LCD-display dat zowel visuele als audiosignalen geeft. De PRO Team Digital Momentsleutel beschikt over een koppelbereik van 1-25 Nm (instelbaar in ft/lb, in/lb en kg/cm) en geeft een waarschuwingstoon wanneer je het gewenste moment bereikt. De sleutel wordt geleverd met vervangbare batterij, gegoten beschermhoes, acht gereedschapsbits (2/2.5/3/4/5/6 zeskant, T20/T25) en een ¼ inch adapter. Hij gaat 219 euro kosten.

De PRO Team Delta Momentsleutel (PRTL0116) heeft extra duurzame warmtebehandelde en gehard stalen bits in 13 configuraties (Hex 2 / 2.5 / 3/4/5/6/8, PH2 / SL4 / SL6 schroevendraaier, T20 / T25 / T30). Daarmee kun je ieder boutje op je fiets veilig vast zetten.

PRO Performance gereedschap

Ook op het PRO Performance-niveau maken in december verschillende nieuwe tools hun debuut, waaronder de mini momentsleutel, cassette-afnemer, kettingtool en de tubeless bandenlichters.

De PRO Mini Momentsleutel (PRTL0096) is een compact, veelzijdig en functioneel gereedschap, klein genoeg om mee te nemen op je ritten, met drie vooraf ingestelde settings (4, 5 en 6 Nm). De magnetische kop past op zes verschillende bits (3, 4, 5 en 6 inbussleutels en T25- en SL4-bitjes) die allemaal netjes in het handvat van de PRO Mini momentsleutel passen voor een veilige opslag en een snelle toegang. Afmetingen: 77x30x41 mm. prijs is €69,99.

De PRO Cassetteafnemer (PRTL0104) is een gereedschap voor het verwijderen van cassettes dat een alternatief biedt voor het gebruik van een kettingzweep. Deze is compatibel met de kleinste tandwielen van 10T en 11T en kun je in combinatie met de Lock Ring Tool (PRTL0092) gebruiken om simpel je cassette te verwijderen of monteren. De lange van de afnemer zorgt voor een flinke hefboom en een ergonomische antisliphandgreep voor nog meer gebruiksgemak. Afmetingen: 325x60x17 mm. Als je dan toch lekker aan je aandrijflijn aan het knutselen bent, dan is een kettingpons PRTL0119 ook wel handig. Om schakels te verwijderen in kettingen van 9 tot 12 speed. Deze kettingtool gaat €24,99 kosten.

Dan zijn er ook nog nieuwe bandenlichters (PRTL0115), speciaal ontwikkeld met een langere body voor de stijve zijwanden van weg- en gravel tubeless banden. Hoewel ze ook geschikt zijn voor draadbanden, zorgen de grotere lengte en sterkte van de Team tubeless bandenlichters ervoor dat het monteren of verwijderen van tubeless weg- en gravelbanden een gemakkelijke klus is. Met de extra haakfunctie kun je een stijve tubeless band weer op een velg tillen zonder de hiel van de band of de velg / het velglint te beschadigen. Twee stuks voor €9,99.

PRO pompen

Op pompengebied werkt PRO met een goed-beter-best line-up, met daarin zeven nieuwe pompen voor 2021. Vier vloerpompen, twee minipompen en een shock pomp.

De top van het pompenassortiment is de PRO Team-vloerpomp (PRPU0102, €99,99) die een ergo-fit handgreep en een dubbele meter heeft, speciaal ontworpen om het nauwkeurig oppompen van banden te regelen in zowel hoge volumes als hoge druk (geschikt voor gravel, road en MTB). De premium volledig aluminium constructie en universele AH-kop (die zich automatisch aanpast aan Presta- en Schrader-ventielen) zorgt voor eenvoudig oppompen en heeft ook een drukontlastingsventiel. Het drukbereik gaat tot 10 bar en de manometer meet accuraat volumes tot een mimimum van 2,8 bar.

De PRO Team-suspension pomp (PRPU0106, €79,99 ) is PRO’s meest nauwkeurige pomp voor de fijnafstelling van een luchtgeveerde voorvork. Het is ontworpen om tot 0,1 bar nauwkeurig de luchtdruk in je demper te kunnen bepalen. Het Schrader-kogelkopontwerp van de Team Shock-minipomp sluit aan op een achterschokbreker of verende voorvork en heeft een flexibele verbinding voor extra gebruiksgemak. Het pompje beschikt over een digitale precisiedrukmeter (nauwkeurig tot op 2%), een drukontlastingsventiel voor fijnafstelling en de pomp kan druk aan tot 20,7 bar / 300 PSI. Hij weegt 167 gram.

De PRO Performance XS minipomp (PRPU0104, €24,99) is de kleinste pomp in de collectie, hij is slechts 16 cm lang en weegt maar 99 gram. Dit pompje wordt geleverd met een nieuwe dubbelzijdig opschroefbare Presta / Schräder-kop voor een betere bevestiging op het ventiel. Dankzij een telescopisch ontwerp heb je toch een behoorlijke pompslag. Iedere slag levert 38 cm3 lucht op.

De PRO Minipomp Performance XL (PRPU0105, €39,99) is de minipomp die met 93cm3 lucht per slag het grootste slagvolume uit het PRO-assortiment heeft. Deze heeft een pop-out meter met een voetsteun voor meer stabiliteit en een opschroefbaar kopmechanisme. Hij weegt 215 gram en kan banden oppompen tot een druk van 8 bar.

 

Meer info op: pro-bikegear.com