11 november 2021 | Menno Grootjans

Speciale limited edition Bianchi Specialissima

Bianchi heeft alvast een ‘limited edition’ van Specialissima Giro105-frames gemaakt. Vanaf 15 april 2022 beschikbaar. Kun je nog even sparen.

105

Het is vooral een ode aan de Giro. Er zijn slechts 105 genummerde frames ontworpen ‘om de grote schoonheid van Italië en zijn etappekoers te benadrukken. De buitengewone Giro d’Italia-esthetiek creëert een directe verbinding tussen de grootste race van Italië en dit geweldige voorbeeld van frameontwerp. Elk frame is genummerd op de bovenbuis, van 001 tot 105, wat het unieke karakter van de fiets nog meer benadrukt’. Kijk.

Roze

Het speciale wit van het frame, Bianchi’s Bianco Corsa, vormt de achtergrond voor een keur van speciale tinten: de kleur van de finishlijn en de namen van de renners die met krijt over de weg zijn getekend. De details op de vork en het frame zijn gekozen in Bianchi’s eigen speciaal gecreëerde tint Enrosadira (of Alpenglow). Kortom ‘het is de kleur van het licht in de Dolomieten bij zonsopgang of zonsondergang, wanneer de toppen lijken te schitteren in rood, goud en vooral roze: de kleur van de Giro’. De nieuwe Specialissima Giro105 wordt geleverd in een luxe verpakking met speciale extra’s. De prijs? 5400 euro (voor het frame)… zo vlak voor Kerst zouden wij het wel weten… op de verlanglijst ermee .http://www.bianchi.com

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen