20 januari 2021 | Rob Meeuwessen

Nederlands ambacht. Titanium pedaalset

Soms maak je iets heel moois dat al snel totaal overbodig blijkt. Het overkwam Wert, een bescheiden merkje uit eigen land. Ze maken/maakten de mooiste snelspanners die je jezelf kunt wensen. En ze waren klaar, klaar om de markt te bestormen. Tot op dat moment de schijfrem oprukte en alle luxe fietsen en masse met steekassen werden uitgerust. Einde verhaal.

De verkoop werd grotendeels gestaakt en tussen neus en lippen door wordt er op de achtergrond gewerkt aan 3D geprinte titanium onderdelen zoals een eigen crankstel. En nu ook – en binnenkort wellicht zelfs te koop – eigen titanium pedalen. Fancy!

Zwaar is anders.

Een setje weegt inclusief schoenplaatjes nog geen 130 gram. Ter vergelijking: een set Dura Ace-pedalen zonder bijbehorende schoenplaatjes klokt ruim 100 gram extra op de weegschaal. Rondom de smalle stalen, of titanium as (er komen twee opties beschikbaar) worden een naaldlager en kogellager gemonteerd. Hier overheen draait een titanium 3D geprinte body. Inklikken kan aan beide kanten. Slimmigheidje: Het pedaal werkt zowel met kleine schoenplaatjes voor MTB-schoenen net als voor raceschoenen. Hiervoor gebruikt Wert een 4-punts speedplay passing.

De pedalen zijn nog niet te koop, maar we houden het in de gaten. Nieuwsgierig: titanum.bike

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

3 reacties op “Nederlands ambacht. Titanium pedaalset

  • Hoezo “Een setje weegt inclusief schoenplaatjes nog geen 130 gram. ”
    2 x 69 = 138 gram en daar komt nog een paar gram bij voor de boutjes die voor het gemakt zijn weggelaten…
    Heel mooi, ik ben alleen bang dat het je portemonnaie ook een stuk lichter zal maken 😉

  • Ik ben wel benieuwd hoe dat inklikken werkt. Er zit toch nergens een veermechanisme. Als je aan de pedaal trekt dan komt deze toch gewoon los. Het lijkt erop dat het alleen overheen valt masr echt vast zit het niet. Of zie ik iets over het hoofd?

Geef een reactie

Inloggen