*

Fiets magazine nr.12-2023 ligt nu in de winkel, bestel 'm zonder verzendkosten in onze shop!

Zoeken op fiets.nl

Zoeken op het forum

202001

Iedere maand extra’s voor onze lezers op onze site.

Poll: Favoriete voorjaarsklassieker?

Het nieuwe wielerseizoen staat voor de deur en wij kijken al uit naar de voorjaarsklassiekers. Op de redactie worden we het nooit eens, wat is nu de mooiste voorjaarsklassieker? Het maakt ons wel benieuwd naar wat jouw favoriete is. P-R? L-B-L? AGR? We zetten er 5 in onderstaande poll, kunnen jullie mooi uitmaken welke de titel ‘mooiste’ verdient.

Wat is jouw favoriete voorjaarsklassieker?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Instagram

Fiets is met 3 accounts actief op Instagram. We hebben @Pedalamag, voor vrouwen die fietsen. Daarnaast ons @ProcyclingNL account waar we de mooiste beelden uit de koers delen en dan is er natuurlijk nog het @Fietsmagazine instagram account waar je dagelijks een kijkje achter de scherm krijgt. Volg jij ons al? Naast onze eigen accounts zijn er natuurlijk nog veel meer leuke fietsgerelateerde Insta-profielen. Wij zijn bijvoorbeeld groot fan van VeloKicks, die fietsschoenen een uniek uiterlijk geven. We zetten maandelijks 5 leuke Instagrammers voor je op een rij op onze site.

  • velokicks, hoe je saaie fietsschoenen ‘Gers’ maakt.
  • worldssmallestcyclingmuseum, gaaf overzicht van een heleboel oude wielershirts. Nostalgie!
  • hansbecking, Fietsredacteur én mtb-prof Hans Becking komt nog eens ergens. Het levert mooie plaatjes op.
  • cafeducycliste, weinig kledingmerken die zoveel aandacht aan fotografie schenken als die Franse merk. Gewoon om even in de juiste fiets-mood te komen.
  • leon_van_bon, een mooie mix van foto’s uit de koers en beeld van de testen die hij voor ons maakt.

De mooiste gravelroutes, met gps-files

‘Gravelen’ is in 2019 definitief doorgebroken en wordt bij ons nu als werkwoord beschouwd. We zetten 5 leuke gravelroutes van Nederland voor je op een rij. Inclusief de gps-files zodat je ze zelf ook een keer kunt gaan rijden.

Invloed van gewicht

Veel fietsers zullen als goed voornemen hebben om in 2020 wat gewicht te verliezen. Dat kan natuurlijk door je eetpatroon aan te passen. Maar het is waarschijnlijk leuker om je fiets wat lichter te maken, al is daar meestal minder te winnen. Wat nu precies het effect van gewichtsafname is, hebben we in dit uitgebreide artikel op onze site staan.

De invloed van je gewicht

De conclusie is helaas dat een lichtere fiets op het vlakke weinig uitmaakt. Een halve kilo lichtere fiets scheelt op een tijdrit van 40 kilometer maar één seconde. Op een beklimming van de Alpe d’Huzes levert het je wel zo’n 17 secondes tijdwinst op. Toch maar wat minder snoepen dan?

Populaire onderwerpen