14 oktober 2020 | Branded Content

Lumen, Lux… Welke fietsverlichting past er nou bij mij? 

Of je nou op het asfalt aan het racen bent of door de bossen scheurt, zichtbaarheid is belangrijk voor ons allemaal. Goede fietsverlichting is cruciaal nu de dagen korter worden en je veel eerder in het donker fietst. Er zijn ontzettend veel verschillende fietslampen verkrijgbaar, maar welke past er nou echt bij jou? Geen zorgen, wij helpen wij jou uit de brand! Op basis van het type fietser dat jij bent hebben we een mooie lijst met Lezyne fietslampen voor jou samengesteld. Dus waar wacht je nog op? Val ook op met Lezyne LEDs!

Urban fietsers
Fiets jij geregeld door goed verlichte plekken, zoals de drukke binnenstad? Door de straatverlichting kan je over het algemeen goed de weg zien, maar zonder goede verlichting zien andere verkeersdeelnemers jou minder goed. Daarom is het belangrijk dat je een set lampen hebt die opvallen bij andere weggebruikers. 

Voor de minimalistenLezyne Femto USB Drive PairDenk jij altijd Less is More? Dan is de Lezyne Femto USB Drive Pair de lampenset voor jou! Deze zeer compacte fietslampen zijn superlicht en USB-oplaadbaar. Door de duurzame gegoten body zijn de LEDs IPX7-waterbestendig. De meegeleverde rubberen strap zorgt voor een snelle bevestiging op het stuur of de zadelpen. De lampen hebben 5 lichtstanden en bieden tot 15 lumen voor en 5 lumen achter. Door de Wide Angle Optics lens schijnen deze fietslampen niet alleen vooruit, maar ook naar de zijkant. Zo zorgen deze LEDs voor meer dan 180 graden zichtbaarheid. Het Femto voorlicht heeft een batterijduur van 22 uur en het achterlicht heeft een batterijduur van 15 uur. De Femto USB Drive Pairs zijn verkrijgbaar in 4 leuke kleuren: blauw, rood, wit en zwart.

Adviesprijs: €29,95

Voor de gadgetliefhebbers – Lezyne KTV Pro Smart Pair
Op zoek naar fietsverlichting dat net dat beetje meer biedt? Bekijk dan eens de Smart Connect lampen van Lezyne. Deze lampen kunnen door een smartphone of Lezyne fietscomputer worden geprogrammeerd en bestuurd. Eenmaal gekoppeld kunnen de lampen draadloos aan en uit worden gezet en van lichtstand wisselen. 

De KTV Pro Smart Pair is een van de Smart Connect lampensets van Lezyne. Beide lampen zijn zeer compact, IPX7-waterbestendig en USB-oplaadbaar. Het voorlicht biedt tot 200 lumen en het achterlicht 75 lumen, waarbij het achterlicht ook weer gebruik maakt van de Wide Angle Optics lens. Dit zorgt ervoor dat de lamp meer dan 270 graden rondom schijnt. De LEDs hebben verschillende lichtstanden, waaronder de zeer krachtige Daytime Flash-stand waarmee je ook overdag opvalt in het verkeer. Beide fietslampen hebben een lange batterijduur van rond de 20 uur. Het KTV Drive voorlicht heeft een gepatenteerde 2-in-1 clip/strap systeem en kan makkelijk vastgemaakt worden aan verschillende vormen sturen. Het KTV Drive achterlicht is uitermate geschikt voor ronde en aero gevormde zadelpennen.

Adviesprijs: €74,95

Mountainbikers
Als mountainbiker fiets je niet alleen over de weg, maar natuurlijk ook geregeld door de bossen. Het is dus belangrijk dat je fietsverlichting hebt waarmee je opvalt, maar waarmee je zelf ook goed kan zien. 

Voor de allrounders Lezyne Macro Drive 1300XXL & Strip Drive Pro Rear


Wil je een set waarmee je goed kan zien op de trails, maar ook op de route er naartoe? Dan is deze allround lampset van Lezyne ideaal voor jou.

De Lezyne Macro Drive 1300XXL is een zeer sterk voorlicht met een maximale lichtsterkte van 1300 lumen. Door de Tri-Focus Optics is de lamp voorzien van een brede lichtstraal met een extra helder middelpunt. Het voorlicht heeft 7 verschillende lichtstanden en brandt op de Femto stand wel 148 uur. Het is makkelijk op te laden met de meegeleverde Micro USBkabel. 

Het Lezyne Strip Drive Pro achterlicht heeft 5 krachtige LEDs die zorgen voor een lichtsterkte van 300 lumen. Met 11 lichtstanden (inclusief krachtige Daytime Flashstand) is dit een zeer veelzijdige lamp, die zowel overdag als ’s nachts te gebruiken is. Door de nieuwe Wide Angle Optics lens schijnt de lamp tot wel 270 graden rondom. De Strip Drive Pro heeft een batterijduur van wel 53 uur en is makkelijk op te laden door de meegeleverde USB-kabel. Door het veelzijdig bevestigingssysteem is de lamp te bevestigen op zowel ronde als aero gevormde zadelpennen. 

Adviesprijs voorlicht: €84,95
Adviesprijs achterlicht: €49,95 

Voor de bikers die hun koppie erbij houden Lezyne Multi Drive 1000

Wil jij liever niet een lamp op het stuur, maar juist op je helm? Bekijk dan eens de compacte en multi-inzetbare Lezyne Multi Drive 1000. Deze lamp is te bevestigen op een helm of op een stuur. De ultra high-output LEDs bieden tot 1000 lumen. Door de MOR (Maximum Optical Reflection) lens wordt het licht optimaal en gelijkmatig verspreid. De lamp heeft een afzonderlijke batterij die op de rug gedragen kan worden. De fietslamp wordt geleverd met een externe Infinite Light Power Pack-batterij met 88,9 cm kabel. 

Adviesprijs: €169,95

Voor de bikers die niet van het donker houdenLezyne Mega Drive 1800i

Ben jij bang in het donker? Vast niet, maar het is toch fijn als je genoeg kan zien tijdens het fietsen. De Mega Drive 1800i is het krachtigste voorlicht van Lezyne en is gemaakt voor de serieuze nachtritten. Met 1800 lumen verandert nacht in dag en door de Tri-Focus Optics lens heb je een ideale lichtbundel voor hoge snelheden. Deze lamp is super veelzijdig. Het heeft zeven lichtstanden, een automatische dag/nacht-sensor en is te gebruiken in combinatie met het draadloze Lezyne Smart Connect Systeem en de Remote Switch. Het is micro-USB oplaadbaar en biedt tot een indrukwekkende 148 uur batterijduur bij een volle accu. Door de lamp in combinatie met de Lezyne externe Infinite Light Power Pack-batterij te gebruiken kan de batterijduur zelfs verdubbelen. De veelzijdige strap zorgt voor een stevige bevestiging en past op de meeste vormen sturen.

Adviesprijs: €149,95

Racefietsers

Snel fietsen, daar hou jij van. Door de stad of door weilanden, zolang je maar de wind in je gezicht kan voelen. Daarbij heb je fietslampen nodig die andere weggebruikers goed kunnen zien en waarmee jij ook voldoende zicht hebt als je even geen straatverlichting tegenkomt.

Voor de zeer oplettende racers Lezyne Alert Drive achterlichten
Waarschuw andere weggebruikers en val op in het verkeer met de nieuwe krachtige Lezyne Alert LED-achterlichten met innovatieve remlichtfunctie.

De Custom Alert-technologie waarschuwt het verkeer en andere fietsers wanneer je langzamer gaat rijden. Zodra een vertraging wordt gedetecteerd, beginnen de waarschuwingslichten op volle sterkte te branden, net zoals een remlicht van een auto. Zodra de fiets tot stilstand is gekomen volgt een duidelijk knipperpatroon zodat achterliggende weggebruikers optimaal gewaarschuwd worden. Wanneer je weer begint met fietsen zal de Lezyne Alert LED automatisch aan gaan en zal het de vorige lichtstand hervatten. Nu verkrijgbaar in 4 verschillende modellen: 

 1. Strip Alert Drive Rear – Adviesprijs €39,95
 2. KTV Pro Alert Drive Rear – Adviesprijs €29,95
 3. Strip Drive Pro Alert Rear – Adviesprijs €54,95

Zecto Alert Drive Rear – Adviesprijs €39,95

Voor de racers die zich willen onderscheiden van de restNeo Metallic

Wil jij niet alleen opvallen in het verkeer, maar ook bij jouw fietsvrienden. Bekijk dan eens de nieuwe Neo Metallic collectie van Lezyne. De schitterende nieuwe oil slick-geïnspireerde fietsaccessoires van Lezyne zijn niet alleen heel stijlvol, maar ook bijzonder duurzaam. De opvallende Physical Vapour Deposition (PVD)-afwerking biedt een unieke metallic glans die jouw fietslook compleet maakt. Daarnaast zorgt het PVD-proces voor een uitzonderlijk harde, duurzame oppervlaktelaag die vrijwel immuun is voor corrosie. 

Met de nieuwe hoge kwaliteit oplaadbare Neo Metallic LEDs steel jij de show tijdens jouw volgende fietsrit. De Lezyne Hecto Drive 500XL Neo Metallic is een compacte LED met een output van 500 lumen en heeft 8 verschillende lichtstanden. Net zoals de rest van de Lezyne lampen is de Hecto Drive op te laden via USB en heeft het een bijzonder lange batterijduur van wel 20 uur. Het grote broertje van de Hecto Drive is de Lite Drive 1000XL Neo Metallic. Deze LED heeft een output van 1000 lumen, 8 verschillende lichtstanden en gaat tot wel 87 uur mee. 

Helemaal gesoigneerd op de fiets zitten? Bekijk dan ook de andere Neo Metallic fietsaccessoires van Lezyne, zoals de stijlvolle CNC Cage bidonhouder en de klein maar krachtige Pocket Drive handpomp.

Adviesprijzen:
Hecto Drive 500XL Neo Metallic: €49,95
Lite Drive 1000XL Neo Metallic: €79,95

Gravel strijders

Na of voor werk even snel een rondje fietsen, waarbij je ook even van de gebaande paden afgaat. Dat doe jij het liefst. Maar dan is het natuurlijk wel handig als je ook even een setje fietslampen meepakt voordat je de deur uitvliegt, want het is alweer eerder donker dan je denkt…

Voor de gravelaars die even snel een achterlicht willen meenemen Lezyne Stick Drive
Je vliegt de deur uit zo naar de fiets. Je snakt naar de geur van het natte gras en het geluid van jouw banden die door de blubber gaan. Je bent nog maar net aan het fietsen en de zon is alweer onder. Had ik toch maar die fietslamp meegenomen… Maar wacht eens! Wat voel ik daar in mijn achterzak, de Lezyne Stick Drive. Ja, die lamp is zo dun, je vergeet haast dat je het bij je hebt. 

Het ultradunne en lichtgewicht Lezyne Stick Drive achterlicht is uitgerust met 8 super heldere LEDs. Het minimalistische design zorgt voor veelzijdige en gebruiksvriendelijke lamp. Met de bijgeleverde o-ring maak je de LED stevig vast aan je zadelpen. Door de innovatieve magnetische bevestiging kan je makkelijk de lamp losklikken van de houder, waardoor je de lamp makkelijk mee kan nemen om bijvoorbeeld op te laden. De LED is uitgerust met een geïntegreerde USB-stick zodat je draadloos kan opladen en heeft een indrukwekkende batterijduur van wel 23 uur. De Wide Angle Optics lens zorgt voor 270° zichtbaarheid en een lichtopbrengst tot 30 lumen. De lamp heeft 7 lichtstanden waaronder de zeer sterke Daytime Flash-stand, waarmee je overdag ook goed zichtbaar bent. Door het smalle ontwerp en compacte montage is de Stick Drive het perfecte achterlicht voor aerodynamische fietsen en ook voor zadelpennen met minimale ruimte – zoals een dropper zadelpen. 

Adviesprijs los acherlicht: €29,95

Ook verkrijgbaar als set met keus uit vier verschillende Lezyne voorlichten:  

 • Mini Drive 400XL/Stick Drive Pair – Adviesprijs €54,95 
 • Hecto Drive 500XL/Stick Drive Pair – Adviesprijs: €64,95 
 • Micro Drive 600XL/Stick Drive Pair – Adviesprijs: €74,95 
 • Lite Drive 1000XL/Stick Drive Pair – Adviesprijs: €94,95

  Voor de gravelaars die hun eigen pad makenLezyne Laser Drive

  Je gaat als gravelaar graag van de gebaande paden af. Logisch. Met de Lezyne Laser Drive zorg je ervoor dat je nog altijd het pad met je meeneemt.  

De compact Lezyne Laser Drive heeft 4 krachtige LEDs en twee ingebouwde lasers. De LEDs zorgen met een output van 250 lumen dat je goed zichtbaar bent, terwijl de lasers op de grond aan andere weggebruikers laten zien waar je fietst. Door de vergrote lens schijnt de lamp tot wel 180 graden rondom. Je kan de LED makkelijk vastmaken aan een ronde of aero gevormde zadelpen. Zoals alle andere Lezyne LEDs is ook de Laser Drive waterdicht en USB-oplaadbaar. 

Adviesprijs: €59,95

Een Lezyne dealer bij jou in de buurt vinden? Ga dan naar: https://ride.lezyne.com/pages/pro-shops  

Lux en Lumen, wat betekent dat nou eigenlijk? 
Het zijn beide termen die worden gebruikt om de lichtopbrengst van de verlichting uit te drukken. Het verschil tussen Lumen en lux is dat er bij Lux rekening wordt gehouden met de verspreiding van het licht (Lumen) over een oppervlakte. Elke lamp kan worden gemeten in Lux en Lumen, dus er bestaat niet zoiets als een enkele Lux lamp.

Let op: Sommige mensen halen Lux lampen en stVZO-lampen door elkaar, omdat men bij stVZO-lampen vaak Lux als term gebruikt in plaats van Lumen. StVZO-lampen voldoen aan de veiligheidsnormen van de Duitse overheid 

Gerelateerd

Één reactie op “Lumen, Lux… Welke fietsverlichting past er nou bij mij? 

 • Lamp op je helm mag sowieso al niet. Al deze lampen stralen recht vooruit met als gevolg dat een groot deel van het licht niet op de weg voor je terecht komt maar in de ogen van je tegenligger. (Tenzij je maar een paar meter vooruit een lichte vlek op de weg hebt. Niet zo handig als je op snelheid bent.) In Duitsland mogen ze dan ook niet de op de openbare weg gebruikt worden. Ik gebruik een Bush en Müller Ixon IQ premium. Best lomp groot er gaan 4 penlites in, maar die kunnen in de lamp worden opgeladen met een adapter. Deze lamp reflecteert bijna alle licht in een bundel voor je op de weg. Zo heb jij zicht en je tegenliggers ook. Bijkomend voordeel is dat je de lamp niet weg hoeft te gooien als de accu op is. Gewoon nieuwe oplaadbare batterijen kopen.

Geef een reactie

Inloggen