Wout van Aert heeft op grootse wijze de zevende etappe in de Tour de France gewonnen. In een waaieretappe was de Belg in een sprint van een uitgedunde groep de snelste. Edvald Boasson Hagen en Bryan Coquard kwamen er niet aan te pas.

De etappe werd lang gekleurd door BORA-hansgrohe, de ploeg van de Slowaak Peter Sagan. De Duitse wielerploeg zorgde er al vroeg voor dat het peloton in stukken brak. De klassementsrenners streden in een spannende laatste 40 kilometer door de zijwind om verschillen, waarbij de nummer drie uit het klassement, de Sloveen Tadej Pogacar, maar ook Bauke Mollema en de Spanjaard Mikel Landa meer dan een minuut verloren.

Het draaide met een kleine groep op een sprint uit. De meeste sprinters waren al vroeg in de etappe eraf gereden, maar Peter Sagan, Jasper Stuyven, Boasson Hagen, Coquard en Van Aert zaten er nog wel bij. De Belg bleek uiteindelijk de snelste te zijn. Boasson Hagen finishte als tweede voor Coquard.

Pogacar en Mollema kwamen in de achtervolgende groep op 1.21 minuut van de ritwinnaar binnen. Adam Yates zat wel in de voorste groep en blijft leider.

Uitslag 7e etappe Tour de France 2020:
1. Wout van Aert (Jumbo-Visma) 3:32:03 uur
2. Edvald Boasson Hagen (NTT) ,,
3. Bryan Coquard (B&B Hotels) ,,
4. Christophe Laporte (Cofidis) ,,
5. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) ,,
6. Clément Venturini (AG2R) ,,
7. Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation) ,,
8. Egan Bernal (INEOS) ,,
9. Adam Yates (Mitchelton-Scott) ,,
10. Alejandro Valverde (Movistar) ,,