Wout van Aert mocht vandaag eindelijk voor eigen kansen gaan en niet zonder succes. De Belg bleef in een massasprint Cees Bol, die perfect werd afgezet door zijn ploeggenoten, voor. Het is voor Jumbo-Visma de tweede zege op rij nadat Primoz Roglic dinsdag zegevierde.

Tijdens de 183 kilometer lange etappe van Gap naar Privas gebeurde er he-le-maal niets. Het leek op een sprint uit te draaien, totdat Ineos met nog acht kilometer te gaan een waaier opzette. Het peloton werd op een lint getrokken en onder andere Bauke Mollema had het zwaar, maar veel grote slachtoffers leverde de actie van de Britse ploeg niet op.

De laatste kilometers liep het nog aardig omhoog. Sunweb had het goed voor mekaar en zette Cees Bol perfect van voren af. De Noord-Hollander ging de laatste kilometer in met nog maar liefst drie renners voor zich uit. Bol ging op het juiste moment aan, maar Van Aert was simpelweg net iets sterker en bezorgde Jumbo-Visma de tweede zege. Sam Bennett werd derde voor Peter Sagan.

Julian Alaphilippe blijft leider. De komende dagen is het klimmen geblazen, waaronder morgen met een etappe met bergop aankomst.

Uitslag 5de etappe Tour de France 2020:
1. Wout van Aert (Jumbo-Visma) 4:21:22 uur
2. Cees Bol (Sunweb) ,,
3. Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) ,,
4. Peter Sagan (BORA-hansgrohe) ,,
5. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) ,,
6. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) ,,
7. Bryan Coquard (B&B Hotels) ,,
8. Caleb Ewan (Lotto-Soudal) ,,
9. Clément Venturini (AG2R) ,,
10. Hugo Hofstetter (Israel Start Up-Nation) ,,

Tour de France 2020 peloton