28 april 2020 | Michael Kerkhof

50 keer De Muur op? Geen probleem voor Evenepoel

Je moet wat om in tijden van corona bezig te blijven. Remco Evenepoel kondigde vorige week aan dat hij afgelopen vrijdag de Muur van Geraardsbergen vijftig keer op wilde rijden. Omdat er een enorme toeloop werd verwacht, blies hij zijn poging af. Maandag ging hij in alle anonimiteit wél op pad en slaagde hij erin om vijftig keer de bekendste hindernis van Vlaanderen te voltooien.

Evenepoel reed na elke passage van de top van De Muur een klein rondje om weer onderaan te beginnen. Het resulteerde in een trainingstocht van meer dan 8 uur, 216 kilometer en meer dan 5.000 hoogtemeters.

VAM-berg
Een knappe prestatie natuurlijk van de 20-jarige Evenepoel, maar ook in eigen land hebben we klasbakken die op creatieve manieren aan hun hoogtemeters komen. Adne Koster uit Roden voltooide onlangs de ‘Everest Challenge’ door 302 keer de VAM-berg op te vlammen. Goed voor 8.848 hoogtemeters. Knettergek, maar wel knap.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen