19 september 2019 | Yvanka

SportYV op de fiets: tijd voor afscheid

Mijn tijd bij Fiets Magazine zit erop. Ik heb besloten dat het na 3 jaar en 8 maanden tijd is voor een nieuw hoofdstuk en dus is het tijd om afscheid te nemen. Best gek, want de afgelopen jaren ben ik bijna dagelijks voor Fiets én Pedala bezig geweest. Maar dit stopt. Vanaf nu.

Wat ooit begon als een uit de hand gelopen freelance opdracht is met de jaren uitgegroeid tot het ontwikkelen én in leven houden van een merk: Pedala. Nadat het magazine in juni 2017 na twee mooie jaren helaas moest stoppen, gingen we online door. Of naja, ik ging door. Het voelt gek om dit nu zo ‘out loud’ toe te geven, maar al die tijd ben ik verantwoordelijk geweest voor elk Facebook bericht, elke Instagram post, elke Tweet, elke nieuwsbrief, elke mail. En niet te vergeten alle online content op Fiets.nl/Pedala.

Kindje
Van de luchtige ‘10x’ lijstjes tot mooie en soms aangrijpende fietsverhalen. Van kledingreviews en blogs tot de bekende ‘bucketlist items’ en Velove verhalen, waarbij ik zo veel leuke en bijzondere fietskoppels heb mogen spreken. Van het organiseren van de eerste ‘Meet & Ride’ met Floortje Mackaij in 2016 tot het live bezoeken en verslag leggen van de Giro Rosa in 2019. En dan de oneindige hoeveelheid tips over dameskleding, accessoires, nieuwe merken, events en meer. De interviewreeks ‘Mijn fiets & ik’ over powervrouwen die geweldige prestaties neerzetten. En natuurlijk de blogreeks SportYV op de fiets, waarbij ik zélf de liefde voor het fietsen heb ontdekt. Aan alles heb ik met evenveel enthousiasme gewerkt. Sterker nog, Pedala voelde zelfs een beetje als m’n kindje.

Nieuwe avonturen
Toch kwamen de twijfels. In je eentje een merk hooghouden, levend houden en proberen te laten groeien is behoorlijk lastig. Je kunt gewoonweg niet alles doen wat je zou willen doen. Niet alles realiseren wat je zou willen realiseren. Helemaal niet op freelance basis. Hoewel de passie voor het fietsen er nog steeds is, merkte ik dat het me te veel energie kost om op deze manier door te gaan. Na bijna 4 jaar is het tijd om een stap opzij te zetten. Nieuwe avonturen liggen op me te wachten en dat is iets waar ik ontzettend naar uitkijk.

Bedankt
Aan alle lezers, alle Pedala volgers op social media, alle liefhebbers van de blogs, fietsverhalen, reviews en meer. Bedankt voor jullie tijd, bedankt voor de leuke reacties en vooral bedankt voor de aandacht. Het was me oprecht een genoegen en wie weet tot ziens!

Liefs,
Yv

PS: No worries, Pedala stopt natuurlijk niet. De huidige Fiets redactie neemt de zaken even waar terwijl ze zich ondertussen beraden op mijn opvolging.

Gerelateerd

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen