15 augustus 2019 | Yvanka

10x Strava kunst in Nederland

We kennen bijna allemaal de prachtige creaties van Strava-kunstenaar Lenny Maughan en Stephen Lund wel. Maar wist je dat we in Nederland ook flink wat creatieve wielrenners hebben? Daarom laten we je graag 10 routes zien die je Strava profiel in een kunstwerk veranderen 😉 

1. Olifant in Zaltbommel

Deze olifant loopt grotendeels door Gelderland, maar de slurf én voorpoten liggen in Brabant. De gehele route is 103km lang en maker Joris Meijer deed er 3 uur en 56 minuten over om ‘m te maken.

2. Muis rondom Utrecht

Dit schattige muisje lijkt misschien klein, maar heeft een lengte van 132,50km! De muis is gemaakt door Richard Stronks en loopt van Amersfoort richting Nieuwegein en Utrecht. Bekijk de muizenroute hier.

3. Drol-emoticon in België

Vooruit, ook eentje in België. Deze ‘vrolijke drol’ is gemaakt door Sam Matthysen. Hij wilde de bekende emoticon namaken, inclusief oogjes. En precies die oogjes bleken lastiger dan gedacht. Sam: ”De ogen van de drol hadden een stevige dosis durf nodig. Voor het eerste oog moest ik via de parking van de IKEA en de Mediamarkt op de Boomsesteenweg een draaibeweging maken waar de meeste drollen een puntje aan kunnen zuigen. Tussen leverende vrachtwagens en IKEA-dagjestoeristen tekende ik het eerste oog. Wenkbrauwen fronsten. Het tweede oog was eenvoudiger in en rond de universiteitsgebouwen van de UA.”

4. Hartje in Haarlem

Dit hartje is gemaakt door Tanja Knol-Armee. In slechts 51km heb je dit liefdevolle rondje al voltooid!

5. Haas rondom Den Bosch

Deze mooie en flinke (paas)haas is ook bedacht door Joris Meijer. Wist je trouwens dat er meerdere paashazen in Nederland te fietsen zijn? In dit artikel zie je een overzicht, wat destijds geplaatst is voor het paasweekend 😉

6. Struisvogel – Alphen aan den Rijn

Klein maar fijn, dat is deze struisvogel in Alphen a/d Rijn! Lianne van der Wal heeft ‘m gemaakt tijdens het hardlopen, maar je kan ‘m uiteraard ook fietsen. Het is een kort rondje, want de struisvogel maak je al in 7km.

7. Kangoeroe – Nijverdal

Deze prachtige kangoeroe fiets je in de omgeving van Nijverdal. Gemaakt door Roel Nahuis in 86km!

8. ‘Sloep van de Hoep’ – Amstelveen

Volgens maker Diana Kuijpers ‘de populairste route’ van Amsterdam. Ziet er erg leuk uit én is meteen ook een prachtige route!

9. Gekuifde Bospatrijs – Raalte

Deze prachtige bospatrijs is wederom gemaakt door Roel Nahuis. Als je ‘m ook wilt maken, moet je je voorbereiden op een flinke route. Deze vogel is namelijk 97km lang! Roel heeft trouwens meer ‘beestachtige’ routes gemaakt. Wil je ze zelf fietsen? Bekijk dan hier zijn Strava.

10. Kerstboom – Amersfoort

Wil je alvast in de kerstsferen komen? Dan is deze kerstboom rondom Amersfoort route iets voor jou! Gemaakt en ingezonden door Rembert van der Wansem, bedacht door Paulien Meulen.

Heb jij ook een Strava kunstwerk in Nederland gemaakt? Stuur ons de foto en wellicht wordt deze aan dit lijstje toegevoegd!

Gerelateerd

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

6 reacties op “10x Strava kunst in Nederland

Geef een reactie

Inloggen