5 augustus 2019 | Michael Kerkhof

Lambrecht (22) overleden na val in Ronde van Polen

Vreselijk nieuws uit de Ronde van Polen. Bjorg Lambrecht is na een zware valpartij tijdens de derde etappe overleden. De 22-jarige Belg werd nog gereanimeerd. maar haalde het niet. In het ziekenhuis is het Belgische talent overleden.

Hard gevallen

Lambrecht kwam na zo’n vijftig kilometer ten val. “Hij is met een enorme impact op een betonnen duiker gebotst”, zegt de wedstrijddokter tegen Sporza. “Hij werd gereanimeerd in een ambulance. Zijn toestand was zo ernstig dat het niet mogelijk was om hem per helikopter naar het ziekenhuis te vervoeren.”

Even na 19:00 uur bracht zijn ploeg het noodlottige nieuws naar buiten. “De ergste tragedie voor zijn vrienden, familie en ploeggenoten van Bjorg is helaas werkelijkheid geworden. Rust in vrede”, schrijft de Belgische ploeg.

De op 2 april 1997 geboren Lambrecht werd in 2018 prof. In zijn debuutjaar maakte hij vooral indruk in de Vuelta, waar hij in de dertiende etappe nog als vierde eindigde. Een paar weken later finishte hij als tweede op het WK voor beloften achter Marc Hirschi. Dit jaar was Lambrecht bezig aan het seizoen van de doorbraak. In de Brabantse Pijl werd hij heel knap zesde, waarna hij ook schitterde in de Amstel Gold Race (5de) en Waalse Pijl (4de). Onlangs won hij nog het jongerenklassement in de Dauphiné.

Lambrecht zou over enkele weken deelnemen aan de Vuelta. Hij is slechts 22 jaar geworden.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Lambrecht (22) overleden na val in Ronde van Polen

Geef een reactie

Inloggen