27 juli 2019 | Menno Grootjans

Naesen op staal

Wat hebben Eddy Merckx en Oliver Naesen gemeen? Alle twee reden ze tijdens de 21e rit van de Tour de France op een stalen Eddy Merckx. U leest het goed. Oliver Naesen zal net zoals Eddy Merckx starten op een stalen Eddy Merckx.

Retro?

Zal Oliver dan op een retro stalen fiets racen? Nee, helemaal niet. Het high-end staal heeft een heuse weg afgelegd en het materiaal waarmee Naesen morgen zal starten is amper nog te vergelijken met het staal van de jaren ’90.  Hiermee start Eddy Merckx zijn MyCorsa project: high-end stalen fietsen die elke fietser omtoveren tot een steel lover. Uniek zijn is de boodschap bij MyCorsa. Daarom gebruiken ze kwaliteitsvol Columbus staal dat zowel van geometrie als lakking kan gepersonaliseerd worden.

Het ReadyMade gamma bestaat uit de volgende fietsen:
• Strada (road rim; van XS tot XL, beschikbaar in Campagnolo Potenza en Shimano Ultegra)
• Hageland (gravel disc; van XS tot XL, beschikbaar in SRAM Rival1 en Shimano Ultegra)
• Criterium (urban rim; van XS tot L, beschikbaar in Shimano Claris)

MyCorsa

Het MyCorsa project is Merckx’s kroonjuweel en gaat een stapje verder. Eddy Merckx zet hiermee de klant centraal. Die kan kiezen tussen een wegfiets met velg- of schijfremmen of een gravel fiets met schijfremmen. Maar daar stopt het niet. Het MyCorsa project geeft echte liefhebbers de kans om hun kader te customizen met o.a. externe lagers, interne kabels en een eigen geometrie. 3 designs en 42 kleuren zorgen ervoor dat je zelfs een volledig unieke fiets kan samenstellen. Eddy Merckx zal enkel frame sets leveren. De MyCorsa dealers zullen hun klanten verder helpen bij het samenstellen van hun unieke Corsa. Op deze manier kan iedereen zijn eigen droomfiets samenstellen. Een frame set begint vanaf 3.299 EUR. Meer informatie is terug te vinden op www.mycorsa.com

De fiets waarmee Oliver zal rijden is afgemonteerd met:

• Mavic Cosmic Pro Carbon wielen
• Vredestein Fortezza Senso T banden
• Rotor 2inPower crank
• KMC ketting
• Shimano Dura Ace mechanische groepset
• DEDA SuperZero stuur en stuurpen
• DEDA Zero100 zadelpen
• Fizik Antares R1 zadel
• Look Keo Blade Carbon pedalen

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Één reactie op “Naesen op staal

Geef een reactie

Inloggen