Ben jij toe aan een nieuwe fietsgarderobe voor de zomer? Met vrolijke prints, luchtige stoffen en een comfortabele pasvorm? De komende weken tonen we je diverse setjes van verschillende merken én geven we de resultaten van onze test. Deze week: het Zweedse merk VOID! 

VOID Cycling is een Zweeds fietskleding, in 2013 opgericht door gepassioneerde renners. Wat ooit begon als een oplossing voor het niet kunnen vinden van stijlvolle fietskleding, waarmee je niet alleen lekker kunt fietsen, maar ook je persoonlijkheid toont. Is nu uitgegroeid tot een succesvol merk met complete mannen- en vrouwencollecties met diverse jerseys, jacks, bibs en accessoires.

Ride Jersey
Wij ontvingen de Ride jersey in ‘white spray fade’ uitvoering (er zijn ook nog 3 andere ‘fade’ kleuren). Een opvallend en vooral erg vrolijk design waarmee je gegarandeerd opvalt. Het doet me een beetje denken aan een soort galaxy print met subtiele witte ‘sterretjes’. De stof voelt trouwens ontzettend licht, dun en glad aan, waarbij de randen van de mouwtjes juist wat ruwer aanvoelen, wat nodig is voor de grip om de armen.

De jersey heeft 3 achterzakken én een zakje met rits die zo goed verstopt zit, dat je ‘m niet eens ziet zitten.

Pasvorm
Wat betreft de pasvorm: de jersey zit strak, behoorlijk strak zelfs. Het gaat hier om een echte race-fit, waarbij de jersey volledig aansluit om het lichaam. Volgens VOID voor een ‘aerodynamische fietspositie’. Die één houdt hiervan, de ander heeft liever een wat lossere pasvorm. In dat geval kan je gewoonweg één maat groter bestellen en heb je alsnog een mooie aansluitende jersey, zonder dat het strak aanvoelt. Ook als je de jersey iets langer aan de voorkant wilt of wat losser om de bovenarmen, kan ik een maatje groter aanbevelen.

Ondanks de strakkere pasvorm is de jersey alsnog erg comfortabel te noemen. De stof is extreem ademend en hierdoor heerlijk op de warmere dagen. Ook de ronde hals is erg aangenaam, de col is namelijk wat lager uitgesneden, waardoor je geen last hebt van een rits in de nek. De bibshort zit trouwens ook heerlijk, met hele comfortabele bretels die niet trekken en reflecterende logo’s. Het enige nadeel van de broek is dat de siliconen grippers onderaan de pijpen iets strakker zitten. In mijn geval (stevige bovenbenen) had dit voor het mooie iets losser mogen zijn, maar goed, met slankere benen heb je hier absoluut geen nadeel van. Persoonlijk dingetje dus 😉

Kenmerken:

  • Race-fit pasvorm
  • Sneldrogende en ademende stoffen
  • Drie achterzakken zonder rits
  • Eén achtervakje met rits
  • Elastische siliconen gripper aan de achterzijde
  • Zijpanelen van ademende mesh-stof
  • Elastische siliconen grippers aan de uiteinde van de mouwen voor een aero fit

Prijs
Je hebt de Ride jersey normaal gesproken voor €120 (verkrijgbaar in 4 kleuren) en de Ride bibshort voor €160.  Maar ze zijn nu als bundel extra voordelig. Koop je de jersey en bibshort tegelijk dan ontvang je 20% korting! Bekijk de aanbieding hier.