20 juni 2019 | Edwin Haan

Tom Dumoulin niet naar de Tour de France

Dumoulin gaat niet naar de Tour de France. In een interview met de NOS geeft hij aan te veel last te hebben van zijn blessure.

Hier een link naar de video waarin hij eea toelicht: nos.nl/artikel/2289884-dumoulin-niet-naar-tour-de-france-voelt-wel-als-opluchting.html. Eerder dacht de Sunweb kopman nog dat hij op tijd fit kon worden na zijn val in de Giro d’ Italia.

“Ik heb tien hechtingen in mijn knie”, aldus Dumoulin tegen de NOS. “Eigenlijk heb ik niet de tijd genomen alles te verwerken. Zonder na te denken heb ik er alles aan gedaan om naar de Tour te gaan. In de auto ging ik nadenken en toen heb ik besloten dat dit hem niet meer wordt.” Dumoulin geeft aan dat het voelde als een opluchting. Nu kan hij revalideren in plaats van voorbereiden op de Tour de France.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen