Ben jij toe aan een nieuwe fietsgarderobe voor de zomer? Met vrolijke prints, luchtige stoffen en een comfortabele pasvorm? De komende weken tonen we je diverse setjes van verschillende merken én geven we de resultaten van onze test. Deze week: het Australische merk The Pedla!

The Pedla is een fietsmerk uit Australië met stijlvolle kleding voor mannen en vrouwen. Naast jerseys en (bib)shorts hebben ze ook diverse bijpassende accessoires in de collectie, zoals caps, bidons en sokken. Het merk is opgericht in Melbourne, maar inmiddels wereldwijd (online) verkrijgbaar.

LunaAIR en LunaFLY collectie

Wij ontvingen de ‘Cherry jersey’ uit de LunaAIR collectie en de ‘DotCamo’ jersey uit de LunaFLY collectie. De namen voorspellen het al, de LunaAIR en LunaFLY zijn gemaakt van een lichtgewicht stof die zo ‘licht als lucht’ is en zou daardoor ideaal zijn voor zomerse ritten.

Wanneer je de jerseys vast pakt voel je direct hoe zacht en comfortabel de stof is. Ook de details zijn ontzettend mooi om te zien, van de semi-transparante mesh-mouwtjes tot de reflecterende labels en de (bijna) onzichtbare rits. Tijd om de jerseys te passen!

Pasvorm
De jerseys van de LunaAIR en LunaFLY collectie hebben een race-pasvorm en sluiten ontzettend mooi aan om het lichaam. Zie het als een hele comfortabele tweede huid, want comfortabel dat is het.

De jerseys hebben ademende mesh-mouwtjes en zijn sneldrogend dankzij de nieuwste microfiber-materialen. Deze zijn van nature zacht, rekbaar én dus ademend. En juist die stretch-eigenschap zorgt ervoor dat de jersey perfect aansluit zonder dat het benauwend of te strak voelt.

De lengte van de dames jersey is erg prettig, ik ben zelf 1,74m en draag de maat S. Ik heb af en toe het probleem dat jerseys net te kort zijn aan de voorkant, maar deze zit precies goed. Net iets langer, waardoor deze mooi over m’n bibshort valt. Bij de mannenversie is de lengte ook net iets langer dan bij de meeste merken. Stefan is 1,93m en draagt een maat L. Deze is misschien zelfs iets aan de té lange kant. De stof valt bijna óver de billen heen, dit zou dus korter kunnen.

Tip: kijk goed of je qua lengte misschien een maatje kleiner kunt hebben. 

Design
The Pedla heeft voornamelijk jerseys met een subtiele print in de collectie, zoals je bij de DotCamo jersey kunt zien. De lichtgroene kleur in combinatie met het stip-patroon maakt het een stijlvolle verschijning. De Cherry jersey is dan weer lekker opvallend door de felle rode en oranje kleur met witte details. Voor beide jerseys geldt, hoe beter je kijkt, hoe meer details je ziet. Zoals het reflecterende label, de mesh-stof met kleine gaasjes aan de zijkant (zie middelste foto) en mooie afwerking van de zakken. Over die zakken gesproken, deze zijn net wat groter dan ‘normaal’ en ontzettend stevig en sterk. Als test hebben wij de camera in de achterzak vervoerd en dat ging verrassend goed. Er past écht veel in en blijft ook nog eens goed op z’n plek zitten.


Details van de DotCamo LunaFLY jersey

Zomer-proof
Tijdens het testen van deze jerseys waren de temperaturen in Nederland verrassend hoog. Ideaal om te zien of ze ook echt summer-proof zijn. Het antwoord: dat zit wel goed, in Australië weten ze immers hoe ze met hitte om moeten gaan. Zoals al eerder aangegeven, de stof is ontzettend fijn. Zweet wordt razendsnel afgevoerd en ook de mesh-mouwtjes helpen goed tegen de warmte. De stof voelt heerlijk licht en zacht aan op de huid en gaat niet plakken. De zij-panelen van de jersey zijn ook van mesh-stof. Dit is niet alleen lekker luchtig, maar het biedt ook een zeer goede vochtafvoer, die zweet afstotend is én geur bestendig. Kortom, een heerlijk shirt voor de warme dagen én voor mensen die het sowieso snel warm hebben.

Kenmerken:

  • Laag uitgesneden kraag, heerlijk voor in de zomer
  • Aansluitende en zeer comfortabele pasvorm
  • Set-In-Sleeves: lichtgewicht en ademende mesh-mouwen
  • LunaAIR-stof: super licht en geschikt voor warme zomers met SPF 50+
  • Mesh-stof in de zij: extreem ademend, zweet afstotend en bacterie bestendig. Ook met SPF 50+
  • Rits: (bijna) onzichtbare YKK elite full-length rits
  • Silicon gripper op de heup
  • Reflecterende labels
  • 3 stevige achterzakken, zonder rits


Details van de Cherry LunaAIR jersey

Prijs
De cherry LunaAIR jersey heb je voor €191 euro in huis en de LunaFLY jersey voor €183. Dat zijn behoorlijk flinke bedragen. Je hebt daarmee weliswaar een stijlvol en extreem comfortabel zomer-item in de kast hangen, maar je moet het er wel voor over hebben. Tip: om er heel het jaar lang plezier van te hebben kan je er een (bijpassende) baselayer en/of armwarmers bij dragen. Zo is de jersey ook zeker geschikt voor de wat frissere dagen.

Meer weten over The Pedla? Bezoek hier de website.  Wil je kleding bestellen? Dan kan het beste via deze Europese partner website. Zo voorkom je namelijk importkosten vanuit Australië.