Er is steeds meer stijlvolle fietskleding voor vrouwen te vinden, van Australië tot Amerika, met een paar klikken heb je tegenwoordig zo een setje kleding besteld. Maar wist je dat er ook in Nederland prachtige fietskleding ontworpen wordt? Daarom dit lijstje met (dames) fietskledingmerken úit Nederland! 

1 – I R I S

Vrolijk, opvallend en comfortabel, dat is de fietskleding van I R I S (I Ride In Style), het merk van oud-prof Iris Slappendel. Iris is zelf verantwoordelijk voor elk ontwerp en design en zorgt ervoor dat de hoogste kwaliteit gegarandeerd wordt. Hou jij van ‘mix & match’ fietskleding? Dan ben je hier zeker aan het goede adres! Alle items zijn namelijk met elkaar te combineren wat keer op keer voor een vrolijke outfit zorgt. De nieuwe collectie van I R I S bevat trouwens ook een gloednieuwe bibshort met handige magneetsluiting.

Meer weten over deze fietskleding? Hier lees je een uitgebreid artikel over het merk!

2 – Vedette Incognito

Vedette Incognito designs herken je aan één mouw met een kek grafisch printje. De makers vinden namelijk dat er best een lekker gek element in een fietsshirt mag zitten. Het merk ontwerpt kleding met mooie technische en grafische details, zonder dat het shirt te opvallend of schreeuwerig wordt. De hoofdkleur is zwart, zodat deze altijd bij je (favoriete) zwarte broek past.

Leuk om te weten: het merk heeft één shirt ontworpen wat vervolgens in diverse kleurencombinaties te krijgen is. Vedette Incognito: ”De meeste fietskleding merken hebben een breed gamma aan fietskleding; een shirt voor de beginner, voor de expert en ga zo maar door. Wij houden het graag eenvoudig en overzichtelijk en bieden fietskleding aan welke gewoon goed is. Zowel voor iemand die dagelijks fietst als voor iemand die alleen bij mooi weer z’n rondje rijdt. Vandaar dat wij maar één type shirt hebben! Gemaakt van zeer goede en elastische Italiaanse stoffen. Geen productie in Azië, maar gewoon hier in Europa.”

Meer weten? Bezoek hier de website.

3 – LPRD DESIGN

Cyclist: Maartjemariacom  Foto: Djuli Bravenboer 

LPRD ontwerpt en produceert vanuit Amsterdam comfortabele en functionele fiets- en sportkleding geïnspireerd door het snelste dier ter wereld: het luipaard. De missie van LPRD is het creëren van sportoutfits waar je je sterk en vrouwelijk in voelt. Net als een luipaard 😉 En dat zie je direct! In alle items van LPRD, van leggings tot sokken tot skinsuits, is de kenmerkende luipaardprint verwerkt. Van een subtiel detail tot luipaardprint van top tot teen.

Voor het maken van de kleding wordt uitsluitend gewerkt met materialen van hoogwaardige kwaliteit. Gezien overproductie een groot probleem is in de hedendaagse mode industrie, heeft LPRD besloten om al haar kleding te maken in de eigen studio in Amsterdam met een Minimal Stock Policy. Dat betekent dat wanneer er een kledingstuk wordt gekocht, dit item speciaal voor de klant met de hand gemaakt wordt. Heb je bepaalde wensen of behoeften? LPRD is dankzij deze werkwijze in staat om unieke en op maat gemaakte items te creëren.

Meer weten? Bezoek hier de website.

4 – SUSY CYCLEWEAR

Sinds 2016 maakt Susy vanuit stijlvolle dames fietskleding zonder poespas. De roots van eigenaresse Suzan liggen in het mooie Arnhem en van daaruit wordt de productie in Polen aangestuurd. Bij Susy zie je geen opvallende teksten of reclame op de jerseys, maar juist mooie en rustige prints met een subtiel logo. Alle kleding is gemaakt van hoogwaardige materialen uit Italië met veel aandacht voor de pasvorm. Zo zijn de jerseys getailleerd en bevatten ze handige details zoals een telefoonzakje, zachte flatlocknaden en een reflector. De pasvorm van de lange en korte fietsbroeken sluiten mooi aan om de heupen elke vrouw en in de zeem zit een schuimstof verwerkt die trillingen dempt en wrijving verminderd.

Benieuwd naar het merk? Bezoek hier de website

5 – ROGELLI

Rogelli is een echt Nederlands familiebedrijf. In 1980 begon het allemaal op een slaapkamer van amper zes vierkante meter. In de Singelstraat in Sint Willebrord, het woonhuis van oud-wielrenner Rini Wagtmans, daar werd de fundering voor het fietskleding merk gelegd. Inmiddels heeft de derde generatie Wagtmans de leiding: ”Onze missie is sporters inspireren en motiveren om plezier te hebben tijdens het sporten: wij geloven dat we sportkleding maken waar iedereen blij van wordt. Onze kleding is gemaakt van de beste stoffen met de juiste functionaliteit. Hiermee willen wij een steentje bijdragen aan jouw sportplezier, waardoor je gemotiveerd blijft voor de lange termijn”

Rogelli staat voor stijlvolle, comfortabele en sportieve dameskleding voor een mooie prijs. De nieuwe collectie is net uit met o.a. 3 nieuwe jerseys die in diverse kleuren verkrijgbaar zijn!

Meer weten? Bezoek hier de website.

6 – INGEKLIKT

Marloes van Ingeklikt heeft een duidelijk doel: vrouwen meer laten opvallen in het verkeer en dan vooral met vrolijke en originele prints. ”Ik probeer mijn klanten altijd goed op te laten vallen in het verkeer. Deels vanwege de veiligheid, maar ook omdat ik met Ingeklikt de wielerwereld mooier wil maken. Het is mijn missie om de weg op te vrolijken. Dat mensen bij het stoplicht staan en zeggen ‘Jeetje wat heb jij een leuke outfit aan! Waar is dat van?’. De complimenten die ze krijgen, geven vrouwen ook meer plezier en zelfvertrouwen, waardoor ze lekkerder op de fiets zitten. En doordat de sets opvallen gaan mensen er ook over praten!”

Meer weten over Ingeklikt en de nieuwe collectie? Hier lees je een uitgebreid interview met Marloes!

7 – POLDER WEAR

Het Nederlandse Polderwear staat voor luxe uitgevoerde wielerkleding in een eigentijds design voor dames. Met een hoogwaardige zeem en de fijnste materialen: 100% Dutch design, 100% ontwikkeld in Italië.

Polder: ”Vrouwen zijn meer dan roze, meer dan hartjes en bloemen. Wij zijn trots, eigenzinnig en vrij. Tijd voor een frisse wind dus, tijd voor Polder wielerkleding. Geen saaie stoffen maar unieke prints! Bij het ontwikkelen en produceren van onze wielerkleding hebben we samen met Zaes aandachtig onderzoek gedaan naar de behoeften van de vrouw. Zo houdt Polder dus niet alleen rekening met unieke en eigentijdse wielerkleding, maar ook met comfort, (aangepaste) pasvormen en duurzaamheid.”

Meer weten? Bezoek hier de website.

Hebben we een Nederlands merk (gespecialiseerd in dameskleding) gemist? Laat het ons weten in de comments!