1 april 2019 | Yvanka

Overzicht 1 april (fiets)grappen

Het is vandaag 1 april en dus zijn er ook in de fietswereld weer leuke inhakers te vinden! Zo komt Trivio met een nieuwe mount voor een biertje to go. Wiggle heeft aerodynamische fietskralen. Mantel start een crowdfunding om de Afsluitduik open te houden en TeamAlert presenteert speciale zijwieltjes om veilig thuis te komen na een avondje stappen…

BACKWIND

Heb jij ook zo graag de wind in je rug? Wahoo heeft dé oplossing: ”Vol trots presenteren wij u onze nieuwste revolutionaire uitvinding op het gebied van thuis trainen. De KICKR BACKWIND! Fiets vanaf nu iedereen voorbij op de Zwift en ervaar hoe het is om alleen nog maar met meewind te trainen. De KICKR BACKWIND zorgt voor betere prestaties en gemak! Ideaal voor zowel de fanatieke als recreatieve thuisfietser!”

Snelle fietskralen

Wie kent ze nog? De felgekleurde fietskralen (ook wel Spokey Dokey’s genoemd) die in de jaren 90 overal te zien waren. Wiggle heeft ze opnieuw uitgevonden en komt nu zelfs met aerodynamische varianten waardoor je nóg sneller gaat fietsen én er zijn speciale Brexit kralen, waarmee je jouw voorkeur kunt aangeven 😉

Wiggle: ”We are delighted to announce the relaunch of the ultimate 90s cycling accessory, the Spokey Dokey! But, it’s evolved… Made from carbon fibre and endorsed by Olympic champion @DaniKing1, this new aerodynamic design improves speed and there is also a statement Brexit option”

Biertje to go

Trivio: ”Met deze speciaal ontworpen Mount, plaats je jouw alcoholvrije biertje makkelijk aan de stuurpen. Ideaal voor de warme fietsdagen in de zomer! De elegante afwerking en perfecte klemming maken deze 0.0 Radler Mount dé fietsmusthave van 2019. Dankzij het slimme ontwerp is de Mount zowel te gebruiken voor links- als rechtshandige bierdrinkers.”

Wie van je fietsvrienden zou deze mount écht willen hebben? 😉

Fietspad kopen

Vandaag beginnen de renovatiewerkzaamheden aan de Afsluitdijk, een project dat bijna vier jaar gaat duren. Dit is helaas geen grap, maar Mantel haakt er wel leuk op in. Mantel: ”De Afsluitdijk gaat vanaf begin volgende week 3 jaar dicht. Zo lang kunnen wij fietsers niet wachten op ons rondje IJsselmeer! Om de Afsluitdijk open te houden starten we een crowdfundingsactie. Steun ons en koop 1 meter fietspad! Met onze fietsvlonder koop je 1 strekkende meter van het nieuwe fietspad wat naast de Afsluitdijk geplaatst wordt. Elke verkochte meter wordt door ons verdubbeld.”

Zijwieltjes

Stichting TeamAlert lanceert ‘Drunk Wheels’, zijwieltjes voor dronken fietsers. Het product is met name bedoeld voor studenten. ‘Zodat zij veilig thuiskomen na het uitgaan.’

‘Het is algemeen bekend dat studenten veel drinken en het meest gebruikte vervoersmiddel om naar huis te komen is de fiets. Natuurlijk hebben we het liefst dat jongeren met een taxi naar huis gaan, maar dit is vaak te duur voor studenten. Om deze reden brengen we Drunk Wheels op de markt en kunnen studenten toch op een veilige manier thuiskomen,’ aldus Hannah Hamans, persvoorlichter Stichting TeamAlert.”

Gerelateerd

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

2 reacties op “Overzicht 1 april (fiets)grappen

Geef een reactie

Inloggen