12 februari 2019 | Michael Kerkhof

Tacx komt in handen van Garmin

Garmin wil graag het Nederlandse Tacx inlijven, dat heeft Garmin bekend gemaakt. De apparaten van Tacx passen uitstekend in de fitness-portfolio van het Amerikaanse bedrijf. Garmin verwacht de overgang nog voor de zomer af te ronden.

Tacx en Garmin

Het in Wassenaar gevestigde Tacx heeft een distributiecentrum in Duitsland. Garmin steekt onder meer geld in de onderzoeksafdeling. De circa 200 werknemers van Tacx gaan allemaal over naar Garmin. Tacx ziet de overname als een mooie mogelijkheid om de groeiende markt van de fietstrainers verder te benutten.

Het meer dan vijftig jaar oude bedrijf van Koos Tacx komt binnenkort dus in Zwitserse handen, waar Garmin is opgericht. Hoeveel geld er is gemoeid is niet bekend gemaakt.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Tacx komt in handen van Garmin

  • Klopt niet helemaal. Garmin is opgericht in de VS, in Lenxa, Kansas om precies te zijn (https://en.wikipedia.org/wiki/Garmin).
    En verrassend is oo kde vraag. Steeds meer wielfietsers overwinteren “binnenshuis”, dus op zich geen vreemde zet. Zo is de Garmin Varia Radar ook “binnengekomen” door aankoop van een start-up. De vraag is of je in de markt waarin Tacx zich begeeft zo maar van 0 af aan een marktaandeel kan veroveren. Aankoop van een bekend merk als Tacx is dan denk ik stuk goedkoper, minder risicovol en sneller “succesvol”.

Geef een reactie

Inloggen