9 januari 2019 | fietsredactie

Fiets Tutorials: Stuurlint wikkelen

In samenwerking met fietsenmaker Frank van DeFietsenmaker.cc uit Utrecht, maakten we een stapel videotutorials over hoe je zelf je fiets afstelt of repareert, onderhoud pleegt en nieuwe onderdelen monteert. Deze week: Stuurlint wikkelen.

We plaatsen iedere woensdag een nieuwe video op ons YouTube-kanaal. Als je je daar (gratis) abonneert krijgt je vanzelf een seintje bij een nieuwe video. Kijk je liever op Fiets.nl? Dat kan ook, we plaatsen de video’s altijd door, zoals ook bij bovenstaande gedaan is.

Onderhoud & Reparatie gids

Ben je op zoek naar nóg meer informatie om zelf aan je fiets te klussen? In onze 260 pagina’s dikke Onderhoud & Reparatie gids vind je alle werkzaamheden in beeld en tekst uitgelegd. Die leg je op je gemak naast je fiets tijdens het klussen. Helemaal up-to-date, met alle info over schijfremmen, elektronisch schakelen en de hele santenkraam. Voor zowel race als mtb!

Voor slechts € 9,95 bestel je dit meer dan complete naslagwerk in onze shop!

Gerelateerd

4 reacties op “Fiets Tutorials: Stuurlint wikkelen

  • Het nadeel aan van boven beginnen is dat je stuurlintje ‘verkeerd om’ ligt. De overlapping ligt zo dat je het lint als het ware open duwt met je handen. Beetje lastig uit te leggen, maar vergelijk het met dakpannen die ineens andersom liggen.

    • Ha Rein! Beetje schuin beginnen en eerste stuk buiten de stuurbuis laten uitsteken. Het overlappende deel vouw je naar binnen, volgens mij in de video wel te zien. Anders mag je even langsfietsen zaterdag, dan laat ik het zien

Geef een reactie

Inloggen