8 september 2018 | Michael Kerkhof

Van der Poel derde op WK MTB bij debuut

Mathieu van der Poel is knap als derde geëindigd op het wereldkampioenschap mountainbiken. De Nederlander had een slechte start, maar bouwde daarna zijn wedstrijd goed op en veroverde knap het brons. Nino Schürter won het kampioenschap.

Zevende wereldtitel

Schürter reed samen met de Italiaan Kerschbaumer aan de leiding. In de voorlaatste ronde reed Schürter weg bij zijn medevluchter en bracht hij zijn thuispubliek in extase door voor het vierde jaar op rij de wereldtitel te veroveren. Het is zijn zevende in totaal.

Van der Poel kwam na een knappe achtervolging nog dicht in de buurt van de twee leiders, maar strandde uiteindelijk op de derde plaats. Een mooie prestatie van de WK-debutant.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen