Prutweer? Even tijd te doden en het regent? Pak je telefoon en installeer Bike Unchained 2. Een game waarin je tegen anderen strijd in het downhillen of slope stylen.

Tijdens het spelen verdien je upgrades waarmee je je fiets beter kunt maken of je skills kunt verbeteren. De game komt van Red Bull Media House en is een verbeterde versie van de eerste uitgave die al door miljoenen werd gespeeld. De nieuwe game is van de grond af opnieuw gemaakt. In samenwerking met cracks uit de echte mtb scene. Bijvoorbeeld Matti Lehikoinen, de Finse Downhill legende.

De game is gratis en gidst je op een speelse manier door de beginlevels heen. Zo leer je eerst snelheid maken, dan te springen en uiteindelijk de nodige tricks waarmee je adrenalinepunten kunt verzamelen. Echt gratis bestaat natuurlijk niet meer, dus wordt je tussendoor gevraagd wat Red Bull videos te bekijken die je moeten verleiden andere apps te installeren. In de game speel je uiteindelijk tegen opponenten uit de hele wereld. Je kunt je eigen custom leagues maken, dus ook leuk om met vrienden of collega’s te doen.

 

Best geinig om een verloren half uurtje mee te vullen. Je vindt de iOS versie hier en de Android versie hier.