26 juni 2018 | Edwin Haan

Bescherm je oren en fiets veiliger met Helmet Angels

Of de aanblik van deze Helmet Angels ooit gaat wennen betwijfel ik, maar aan de werking twijfel ik niet. Ze beschermen je tegen gehoorschade door ruis én zorgen er voor dat je verkeer van achteren beter hoort aankomen.

De werking is vrij simpel. Je bevestigt ze aan het riempje van je helm, ter hoogte van je oren. Aan de binnenkant van de ‘schelp’ zit een zachte padding die voor comfort zorgt en tegelijk het windgeruis dat van voren komt tegenhoudt. Aan de achterkant zijn de Helmet Angels open, je kunt dus wel gewoon alles horen. Verkeer van achteren zelf een stuk beter doordat je niet wordt afgeleid door het geruis dat je normaal gesproken hoort. In de winter houden ze je ook nog eens warmer…wat wil een mens nog meer? (Nou, niet voor gek rijden bijvoorbeeld 😉 )

Lees ook

Wat zeg je? Gehoorschade door fietsen

De vinding komt uit Engeland en is online te bestellen voor 15 pond. Daar komen nog verzendkosten bij waardoor je zo’n 21,50 euro kwijt bent om ze thuis te krijgen. Je kunt kiezen uit verschillende kleurtjes en decals. Vergelijkbare producten zijn er overigens ook al een poosje, bijvoorbeeld de Cat-Ears of deze Slipstreamz uitvoering.

Meer info over de Helmet Angel vind je op hun site: helmetangel.com

Beeld: HelmetAngel

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

4 reacties op “Bescherm je oren en fiets veiliger met Helmet Angels

  • Ik fiets naar het werk (90% jaagpad) met muziek. Met in-ear oordopjes, maar die veroorzaken veel turbulentie rondom je oren en de windruis. Ik los dat soms op door een bandana rond m’n oren te dragen, maar als het warmer wordt, is dat ook geen optie meer. Maar deze schelpen zijn echt groot als je de foto’s op hun site bekijkt.

  • Ik heb er nooit bij stil gestaan maar nu ik dit zie vraag ik mij af wat er mis is met gewoon een paar van die cheap-ass oordoppen? Desnoods iets gemodificeerd (lees: afgeknipt) als deze teveel dempen. Geen idee of dat zou kunnen eerlijk gezegd.

  • Straks denken ze nog dat je door Shell gesponsord wordt met die dingen op! Ik vind die alternatieven er een stuk ‘acceptabeler’ uitzien eerlijk gezegd. Maar wel goed dat er producten zijn tegen de windruis, soms is het best een herrie inderdaad.

Geef een reactie

Inloggen