9 mei 2018 | Edwin Haan

SOLOS, augmented reality bril voor fietsers

De SOLOS Smart Glasses is een Augmented Reality bril voor fietsers en hardlopers. Het ultieme speeltje voor gadgetfreaks. Voor 499 dollar kun je er een bestellen.

Dit is de tweede versie van de SOLOS bril, die nu ook het afspelen van muziek ondersteunt. Je kunt de bril via ANT+ of Bluetooth laten connecten met je telefoon en met je sensoren, waardoor je voor je rechteroog je hartslag, snelheid, wattage of turn-by-turn richtingaanwijzingen kunt zien terwijl je tegelijkertijd op de weg kunt blijven letten. Ook groepscommunicatie is mogelijk met de slimme bril.

Uiteraard zit er een app bij. Daarmee kun je van alles instellen en je kunt er je ritten in opslaan en delen op Strava en aanverwanten. Ook kun je instellen dat je een Ghost ride doet, waarbij je probeert je eigen record op een parcours te verbeteren. In de bril zie je dan realtime of je voor of achter op schema ligt. Een hele leuke feature is dat je via voice control kunt wijzigen wat er op het virtuele scherm getoond wordt. Zo kun je snel switchen tussen snelheid en wattage bijvoorbeeld, zonder je handen van het stuur te hoeven halen.

De ingebouwde accu gaat helaas niet zo heel lang mee, 5 uur maximaal. Opladen gaat via usb. De SOLOS bril komt van fabrikant Kopin. Dat zegt je misschien niets, maar het is ’s werelds grootste fabrikant van microdisplays.

Iets voor jou?

Zie jij jezelf al rijden met een AR bril op je neus?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Meer info: solos-wearables.com

 

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Één reactie op “SOLOS, augmented reality bril voor fietsers

  • Leuk product, zoals sommige andere fabrikanten ook maken, al tijdje op zoek naar iets zoals dit maar jammer genoeg terug een fabrikant in augmented brillen die enkel voor het rechteroog gebouwd werd. Beetje stom van fabrikanten aangezien dit meteen alle mensen met rechteroog problemen uitsluit hun producten te gebruiken.

Geef een reactie

Inloggen