20 april 2018 | Yvanka

Maak van elke schoen een fietsschoen

Ben je toe aan wat variatie in je fietsschoenen? Stap je steeds vaker op de fiets naar het werk, maar vind je het vervelend om andere schoenen mee te nemen? Met diverse ‘do it yourself’ trucjes tover je iedere schoen om tot een échte fietsschoen!

Hoe werkt het precies?

Voor de creatievelingen onder ons is dit een ontzettende leuke uitdaging. Je bent er even mee bezig, maar dan heb je ook wat! Stap één is het aanschaffen van de gewenste plaatjes voor op je schoenen. Het bedrijf Retrofitz verkoopt DIY pakketjes, waarmee je direct aan de slag kunt. Ook Shimano en andere fietsmerken verkopen los hun schoenplaatjes, dus kies diegene die jij het fijnst vindt.

Stap twee is het kiezen van de gewenste schoen. Wil je er stijlvol uitzien op de fiets of gaat het je meer om comfort en de mogelijkheid om ze dagelijks te dragen? Van sneakers tot nette leren schoenen, eigenlijk is alles mogelijk. Let wel op dat niet elke schoen een stevige zool heeft, hier is het dus verstandig om een zooltje in te plaatsen voor extra grip en comfort.

Van twee paar schoenen één maken

In dit laatste geval kan het slim zijn om van twee paar schoenen één te maken. Zo hergebruik je de zool uit je oude fietsschoen mét je sneakers. Je bewaart de volledige zool van de fietsschoenen en plaatst hier de klikplaatjes op. Vervolgens snijd je de zool van de sneakers open, zodat deze erin past. Klinkt misschien ingewikkeld, maar deze handleiding geeft je stap voor stap uitleg.

Hoge hakken als fietsschoen? Ook dat kan.

Aan de slag

Wil jij je eigen fietsschoenen maken? Download dan hier de handleiding van Retrofitz om stap voor stap te werk te gaan of klik hier voor de ‘twee paar schoenen in één’ uitleg.

Uiteraard is het de vraag of je zelfgemaakte schoen even fijn fietst als de ‘echte’, maar het is natuurlijk wel ontzettend leuk voor de afwisseling en om normale dagelijkse ritjes mee te maken 🙂

Heb jij zelf ook omgebouwde fietsschoenen/sneakers? Foto’s zijn welkom!

Gerelateerd

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen