Je handen zijn 2 van de 5 contactpunten met je fiets. Om ondersteuning te bieden aan gevoelige handen en een slaperig gevoel te voorkomen, ontwikkelde Roeckl de Alpha. De speciale Alpha Gel padding ondersteunt je handen volgens een systeem van 4 verschillende gelzones die op specifieke punten de druk verlichten. Hiermee behoren pijn, tintelende vingers en een slaperig gevoel tot het verleden.

Verder is deze racehandschoen doorspekt met de gekende Roeckl kwaliteit. Aan de bovenzijde van de handschoen gebruikte Roeckl een stof met ventilatiegaatjes voor een extreem ademend vermogen. Op de duim zit een fleecelaag voor zweet (en snot). De handpalm van de Alpha is gemaakt uit een zeer fijne fleecestof. Het gevoel binnenin de handschoen is extreem zacht en comfortabel. In het midden zitten er 4 paddingstroken. Deze zijn gevuld met de Alpha-gel. Dit is een lopende silicone gel die uitermate goed schokken en vibraties opvangt en de druk verlaagt. Bovendien wordt deze gel nooit hard, ook niet bij koude temperaturen.

De Alpha handschoenen bevatten ook het pull-off systeem van Roeckl. De ring- en middelvinger hebben een extra tabje zodat de handschoenen eenvoudig uitgetrokken worden. En het logo is reflecterend, wat de zichtbaarheid ten goede komt.

De adviesverkoopprijs is 65 euro. Voor dealers check je de site van Wolvenberg, de distributeur: wolvenberg.com/dealerlocator/