Dennis van Winden had zo gehoopt op deelname aan de Giro d’Italia, maar helaas voor de Nederlander zit dat er niet meer in. Israel Cycling Academy, dat door de Giro-start in Jeruzalem een wildcard ontving voor de grote ronde, heeft Van Winden van de longlist gehaald.

Voorselectie

Van Winden maakte aanvankelijk nog kans op deelname aan de Giro en zat bij de voorselectie, maar tegenover Cyclingnews laat de Israëlische ploeg weten dat er twee renners van de lijst zijn afgehaald: Roy Goldstein en Van Winden. De Nederlander baalt: “Het is een vervelende periode voor mij. Ik heb enorm toegewerkt naar de Giro. Voor mij zit er nu niets anders op dan herstellen en opbouwen naar de volgende wedstrijden.”

De oud-renner van onder andere LottoNL-Jumbo en diens voorgangers rijdt sinds 2017 voor Israël Cycling Academy en deed dit jaar onder andere mee aan de Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Bij de ProContinentale ploeg staan ook Ruben Plaza, Ben Hermans, Krists Neilands en Guillaume Boivin onder contract. Zij mogen allemaal wel meedoen aan de Giro, die op 4 mei van start gaat.