Samen met Vifit Sport organiseert Fiets een competitie, waarin we jullie het fietsavontuur van het leven ten uitvoer laten brengen. We volgen het verhaal op de voet via de sociale media en natuurlijk het tijdschrift.

Op onze oproep waarin we om deelnemers met stoere plannen voor die jaar vroegen, volgden veel reacties. Wij maakten een voorselectie, waaruit onze lezers en bezoekers uiteindelijk de onderstaande drie avonturiers kozen. We stellen ze kort aan je voor. Zodra hun avonturen beginnen kun je ze volgen op fietsadventure.nl. Als voorbereiding mogen ze alvast meedoen aan Training Camp Ardennes van 20 t/m 22 april.

Ed Claassens (start avontuur 5 mei 2018)

Leeftijd: 48 jaar
Woonplaats: Kronenberg
Racefiets: Cube Litening Pro
MTB: Cube LTD
KM’s per jaar: 5000

Mooiste moment op de fiets: Route des Grandes Alpes 2015
Minste moment op de fiets: Valpartij trainingsweek Gran Canaria 2015

Ik ben Ed Claassens en in 2018 ga ik samen met mijn gezin het avontuur van ons leven aan. We vertrekken naar het fietseiland Mallorca. Een super avontuur! En omdat dit avontuur nog niet groot genoeg is ga ik samen met mijn fietsmaat in mei met de mountainbike en tentje van Nederland naar Mallorca fietsen. Een avontuur welke ons door de Ardennen en Frankrijk en over o.a. de Mont Ventoux in ruim 2 weken in mijn nieuwe thuisland gaat brengen. Route staat ongeveer vast en de overnachtingsplekken laten we lekker open. Ruim 2 weken lang leven van dag tot dag en met maar 1 focus. Genieten!

 

Almara Frowijn (start avontuur 10 mei)

Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Tirns
Merk fiets: Colnago
KM’s per jaar: 5000/6000

Mooiste moment op de fiets: Mijn mooiste momenten beleef ik hier in Friesland. ‘S ochtends als het zonnetje op komt vroeg op pad met de racefiets. Paadjes ontdekken die ik nog niet eerder heb gefietst en dan op prachtige plekken komen.
Minste moment op de fiets: Met veel regen en windkracht 5/6 alleen fietsen (en het waait hier vaak ) 😉

Grenzen verleggen, daar ga ik voor! Ik ben iemand die van uitdagingen houdt. Daarom ga ik in mei 2018 mijn eerste echte bergen beklimmen in Frankrijk, namelijk de Alpe d’Huez en omliggende bergen. Twee jaar geleden heb ik van het racefietsen mijn grote hobby gemaakt. De afgelopen twee jaar veel tochten gefietst. Naast het trainen in twee fietsgroepen zou ik graag de fijne kneepjes van het wielrennen willen leren voordat ik de bergen in ga!

 

Ernst Huijboom (start avontuur 1 juli 2018)

Leeftijd: 40 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Merk fiets: Sensa
KM’s per jaar: 12000
Mooiste moment op de fiets: Finishen bij de HCH1200
Minste moment op de fiets: Op de Ventoux, toen ik veel te snel was begonnen

Ik ben Ernst, en ik hou er van om lange afstanden te rijden. Vorig jaar hoorde ik over een nieuwe tocht die me een prachtige uitdaging lijkt. Hij start in München om dan via Oostenrijk en Italië weer terug te gaan. In totaal 613 kilometer met 11000 hoogtemeters. Dat moet binnen 60 uur volbracht worden, zonder ondersteuning. 1 juli begin ik aan dit avontuur!