13 maart 2018 | Michael Kerkhof

Kittel maakt zijn debuut in Milaan-San Remo

Marcel Kittel staat aanstaande zaterdag voor de eerste keer in zijn carrière aan de start van Milaan-San Remo. Zijn ploeg Katusha-Alpecin heeft bevestigd dat de Duitse spurtbom meedoet aan de Italiaanse klassieker.

Eerste deelname

Kittel reed in zijn carrière weinig klassiekers. Hij stond wel aan de start van Parijs-Roubaix in 2011, maar haalde de finish niet. Dit jaar waagt hij hoogstwaarschijnlijk een nieuwe poging in De Hel van het Noorden, maar eerst doet hij dus mee aan Milaan-San Remo. De zevenkoppige selectie bestaat naast Kittel uit Rick Zabel, Nathan Haas, Nils Politt, Maxim Belkov, José Goncalves en Simon Spilak.

In de Tirreno-Adriatico liet Kittel zien dat het met zijn vormpeil wel goed zit. Hij won al twee etappes en versloeg al Peter Sagan en Fernando Gaviria, die zaterdag als topfavoriet aan de start verschijnen.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen