5 maart 2018 | Edwin Haan

Poc Ventral, nieuwe helm voor 2018

De POC Ventral SPIN is het nieuwe topmodel helm van het Zweedse merk. SPIN is de POC tegenhanger van MIPS, het systeem om bij een val de energie van de klap deels weg te nemen door een binnenkant die kan roteren ten opzichte van het hoofd.

De Ventral is aerodynamisch en toch goed ventilerend. De profs van het Cannondale – Drapac Pro Cycling Team hebben meegeholpen aan bij de ontwikkeling. In plaats van de plastic MIPS liner gebruikt POC dus hun eigen SPIN systeem dat bestaat uit pads die het hoofd raken. Deze pads zijn zweetabsorberend en volgens POC is het voordeel dat ze niet in de weg zitten van de ventilatie, zoals bij een MIPS liner soms het geval is. Zo kan de lucht ongehinderd door de helm, niet alleen fijn qua ventilatie, maar ook goed voor de aerodynamica.

De lucht die toch langs de buitenkant van de helm loopt wordt langs een ‘trailing edge’ geleid, om turbulentie te voorkomen en het aerodynamisch voordeel nog verder te vergroten.

Lichtgewicht

De Ventral SPIN is lekker licht, mede dankzij lichtgewicht straps waarmee je de helm goed passend op je hoofd kunt zetten. Een maatje M weegt volgens POC 248 gram. Dat is voor een aerohelm, met SPIN echt licht. Dankzij een ‘Eye Garage’ (je moet er maar opkomen), kun je je fietsbril ook goed vastklemmen op de helm als je deze even niet wilt dragen.

Een tophelm dus, uiteraard met een stevig prijskaartje. Voor 299,95 euro zijn ze te koop, in diverse kleuren en 3 maten, S (50-56), M (54-60), L (56-61).


De links in onze artikelen verwijzen soms naar online shops. Bestel je daar iets via Fiets.nl, dan help je ons deze site te blijven maken. Het kost jou niets extra’s.


Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen