Tom Dumoulin rijdt dit jaar niet alleen de Giro, maar doet óók mee aan de Tour de France. Althans, dat zegt zijn ploegleider Aike Visbeek tegen de wielrenpodcast De Rode Lantaarn.

In het gesprek geeft Aike aan: ”Het plan is duidelijk. We gaan met Tom voor de Giro en hij gaat ook naar de Tour.” Hij voegt toe: ”Tom Dumoulin gaat de Tour winnen, dat hopen we toch allemaal?”.

Goed presteren tijdens de Giro én de Tour is niet geheel een onlogisch doel, aangezien er een week extra zit tussen de eerste twee grote ronden van het jaar. Na de Giro krijgen de renners namelijk zes weken de tijd om te herstellen.

Volgens Visbeek hoort Dumoulin bij de vijf grote favorieten, onder wie ook Nairo Quintana, Chris Froome, Richie Porte en Romain Bardet. Over de aanstaande Giro zegt Visbeek: ,,Dat zal een slag worden tussen Fabio Aru en Tom.’’

Sunweb

Een woordvoerder van Sunweb laat echter tegenover NUsport weten dat Visbeek met zijn woorden iets te veel op de feiten vooruit heeft gelopen. “Ik ontken niet dat het een voor de hand liggend scenario is, maar het is geen finalebeslissing. Alles hangt af van hoe Tom uit de Giro komt. De plannen kunnen in die koers zomaar wijzigen”, stelt hij.

Dumoulin zelf beaamde dat vorige week nog voor aanvang van de Ronde van Abu Dhabi. Hij wil zich eerst volledig focussen op de Giro.

“We hebben een aantal scenario’s klaarliggen. Pas een of twee weken na de Giro hakken we gezamenlijk de knoop door. Als ik helemaal naar de klote ben en mezelf daardoor niet in Frankrijk zie rijden, dan ga ik dat ook niet doen. Als dat meevalt, dan is het zeker mogelijk dat ik wel ga.”

De rode Lantaarn

Wil je de complete podcast met Aike Visbeek terug luisteren? Dat kan hier.