15 februari 2018 | Michael Kerkhof

Dwars door Vlaanderen nodigt Roompot niet uit

Roompot-Nederlandse Loterij is op woensdag 28 maart niet welkom in Dwars door Vlaanderen. De Nederlandse ploeg heeft geen wildcard ontvangen voor de WorldTour-koers, zo maakte de organisatie donderdag bekend.

Acht wildcards

Deze acht ploegen ontvingen wel een invitatie: Aqua Blue Sport, Israel Cycling Academy, Cofidis, Direct Energie, Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Groupe Gobert, Verandas Willems-Crelan en WB Aqua Protect.

Daarmee staat de teller op liefst 25 deelnemende ploegen. Roompot-Nederlandse Loterij was er vorig jaar wel nog bij, maar greep net als voor de Waalse Pijl, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik naast een wildcard. De ploeg is wel welkom in de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen