8 februari 2018 | Edwin Haan

NK Zwift, 24 februari….3x Volcano Climb

Houd je agenda vrij, zaterdag 24 februari om 11 uur ’s ochtends. Want dan kun je namelijk deelnemen aan het Nederlands kampioenschap Zwift.

Zwift koos de 15 landen met de meeste deelnemers om nationale Zwift kampioenschappen te organiseren. Nederland hoort daar bij, dus kun je, virtueel maar toch echt, Nederlands kampioen worden door heel hard rondjes fietsen op een vulkaan.

De regels

Geen TT-bikes, Power Ups zijn altijd toegestaan. Je moet een hartslagmeter dragen en renners die gemiddeld meer dan 5W/kg leveren worden automatisch gediskwalificeerd (tenzij je met reallife data bij ZADA kunt aantonen dat je echt zo’n klasbak bent). Daarnaast moet je Strava data toegankelijk zijn en moet je geregistreerd zijn bij zwiftpower.com zodat je in de klassementen kan worden opgenomen.

De voorlopige resultaten verschijnen 30 seconden na jouw finish op het scherm. Tip: Klik willekeurig op het scherm en de resultaten blijven staan. De definitieve uitslag vind je iets later op zwiftpower.com

Groepen

Er zal in twee groepen gestreden worden. Mannen (A) en vrouwen (B). Alle sterktes (A,B,C & D) starten tegelijk, dus zorg dat je hard start zodat je misschien in een snellere groep mee kunt.

Prijs

Geen geld, fiets of contract. Eeuwige roem en het recht om een heel jaar de virtuele Nationale kampioenstrui te mogen dragen in Zwift zijn je beloning als je wint.

Het parcours

De mannen rijden drie maal de Watopia Volcano Climb, met 357 hoogtemeters per rondje, goed voor in totaal 68 kilometer.
De vrouwen rijden twee rondjes over hetzelfde parcours en dus 714 hm en 45 kilometer.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen