30 december 2017 | Michael Kerkhof

Van der Poel gaat zich meer op mountainbiken richten

Mathieu van der Poel is uitermate succesvol in het veldrijden, maar heeft er een nieuwe hobby bij: mountainbiken. De Nederlander blijft langer bij zijn huidige ploeg Corendon-Circus en hoopt in 2020 mee te doen aan de Olympische Spelen in Tokyo.

Weg of MTB?

Van der Poel heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd en richt zich na het cross-seizoen volledig op het mountainbiken. “Er waren veel mensen die dachten dat ik voor het wegwielrennen zou kiezen, maar nu is de keuze definitief: in de zomer richt ik mij op het mountainbiken. Het is zo goed als uitgesloten dat ik, zoals Wout Van Aert gaat doen, voorjaarsklassieker op de weg ga rijden. Dat wilde ik vandaag ook duidelijk maken omdat ik er veel vragen over kreeg, maar dat is dus van de baan”, zei hij voor de camera’s van de NOS. “Misschien in de toekomst, maar ik ga nu doen wat ik leuk vind en dat is mountainbiken. Ik ben jong genoeg, dus dat komt daarna misschien wel.”

Door knieproblemen zag hij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro aan zich voorbijgaan, maar door het tot en met de Spelen van 2020 professioneler aan te pakken hoopt hij het in zijn tweede poging beter te doen. “Qua training, stage en voeding valt er wel wat te verbeteren. Ik denk dat het goed is om in de zomer wat kilo’s kwijt te spelen. Ik denk dat er dan heel veel mogelijk is, zeker omdat ik met Canyon straks over topmateriaal beschik. Een medaille is wel iets waar ik aan denk, ja.”

Stellenbosch

Van der Poel zal in Stellenbosch (Zuid-Afrika) zijn eerste mountainbikewedstrijd rijden. Daarna volgt er een rustperiode van twee maanden, waarin hij zich wil klaarstormen voor de rest van het wereldbekerseizoen.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen