Een tijdje terug schreven we al over de waanzinnig mooie en idioot dure derailleurwieltjes van CeramicSpeed. 3D geprint van titanium. Toen alleen voor Shimano en SRAM.

Nu dus goed nieuws voor Campagnolo-rijders. Ze zijn er nu ook voor jou. Net zo schitterend, oversized, hol(!) geprint, met 13 en 19 tanden. Tien gram lichter dan de aluminium versie, maar 2x zo sterk. Alleen maar pluspunten dus, als we even vergeten dat ze 1500 (ja, vijftienhonderd) euro kosten. Leuk voor onder de kerstboom? Je krijgt er dan wel zo’n mooie kooi bij van met carbon versterkte polyamide.

Goedkoop aluminium

Prijzig grapje dus. Het laat de aluminium versies (€459, €539, gecoat, ongecoat) bijna goedkoop lijken. Die zijn CNC gefreesd en te koop in rood en zwart. Volgens CeramicSpeed zorgen hun wieltjes voor 40% minder weerstand vergeleken met de originele van Campagnolo. Ze benadrukken ook nog even dat de derailleurwieltjes op alle Campag-groepen passen. Alsof je een Potenza-groep gaat uitrusten met 2 kleine wieltjes die duurder zijn dan de complete groep….leuk gevoel voor humor hoor, bij die Denen!