30 november 2017 | Michael Kerkhof

Froome doet mee aan de Giro d’Italia 2018

Verandering van spijs doet eten, dat moet Chris Froome gedacht hebben toen hij ervoor koos om de Giro te rijden voor de Tour. Froome gaat in 2018 voor zijn vijfde eindzege in de Tour de France, maar rijdt voor de eerste keer de Giro in aanloop naar La Grande Boucle.

Verrassing

Een verrassing dat Froome meedoet aan de Giro is het niet. Al langer gonsde het van de geruchten dat de Brit mee zou doen aan de Italiaanse koers. Woensdag werd tijdens de Giro-presentatie in Milaan zijn deelname bevestigd door middel van een videoboodschap. Mocht hij de Giro in 2018 winnen, dan heeft hij drie grote rondes op rij gewonnen. “Het is voor mij een unieke situatie. Ik heb de Tour en de Vuelta al gewonnen en wil nu mijn derde grote ronde op een rij winnen. Meedoen aan de Giro is voor mij een mooie uitdaging, zeker omdat het voor veel mensen als een verrassing komt.”

Froome heeft een bijzondere band met het land Italië. “Ik heb het gevoel dat mijn wielercarrière daar is begonnen”, zegt hij in het persbericht. “Ik heb er drie jaar gewoond toen ik profwielrenner werd. Om straks in de Giro terug te keren in Italië voelt een beetje alsof de cirkel rond is.”

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen