Met de dalende temperaturen en scherpe wind is een windstopper een musthave op de fiets. Het werkt als een soort schild, dat je beschermt voor de koude wind en je tegelijkertijd aangenaam warm houdt. Door de lichte en ademende stoffen zorgen windstoppers er ook voor dat zweet afgevoerd wordt. Een ideaal kledingstuk, wat niet in je fietsgarderobe mag ontbreken! 

Let op: windstoppers zijn een relatief dure aankoop, maar dit is het écht waard. Je hebt er jarenlang plezier van. Het maakt het fietsen in de wintermaanden een heel stuk aangenamer en kan daarnaast ook in de vrije tijd (wandeltochten etc) gedragen worden. Er zijn ook windstoppers met afritsbare armen, waardoor je deze ook als bodywarmer kunt dragen op de iets minder koude dagen. Dan heb je dus twee jassen in één.

Inspiratie nodig voor een mooie en comfortabele windstopper? Hieronder zetten wij er 10 op een rij.

1. Gore – ZIP OFF Jacket

Deze stijlvolle windstopper van Gore is volledig wind- en waterproof. De lichte en ademende stof houdt je lichaam warm en je huid droog. Hierdoor heb je ook bij een zeer intensieve fietstocht geen last van een bezwete (natte) huid. Door de afritsbare armen en cappuchon, draag je de windstopper ook bij minder koude temperaturen als bodywarmer. Daarnaast zitten er diverse reflectoren op de jas, waardoor je altijd goed zichtbaar bent op de weg.

Prijs: €199,95
Te bestellen via www.goreapparel.com

 

2. The Pedla – Linear Gilet

Deze kleurrijke windstopper van The Pedla is van hoogwaardige kwaliteit en kan zowel als bodywarmer als jack gedragen worden (met bijpassende armstukken). Het vrolijke motief en de reflectoren op de voor- en achterzijde zorgen er bovendien voor dat je goed opvalt. De handige achterzak heeft voldoende ruimte voor je bidon, telefoon en eventueel wat voedingsrepen. Het design is trouwens in diverse kleurencombinaties verkrijgbaar, dus voor ieder wat wils!

Prijs: €138
Te bestellen via www.thepedla.com

 

3. CRAFT – Velo Rain Jacket

Wil je écht opvallen? Dan is de oranje-neon variant van Craft iets voor jou. Deze windstopper is lichtgewicht, extreem ademend en uiteraard waterdicht. Door de stretch-stof sluit deze goed aan en zit de jas erg comfortabel. Dankzij de kleur en de reflecterende onderdelen ben je altijd goed zichtbaar op de weg. Op de achterkant zit een groot waterdicht vak met ritssluiting. Mocht oranje nou iets te extreem zijn, dan kan je kiezen voor de donkerblauwe versie 😉

Prijs:
Te bestellen via: www.craftsportswear.com

 

4. La Passione – Jacked Winter Jacket

Deze vrolijke, geruite windstopper van La Passione is verkrijgbaar in drie kleuren. De jas is volledig waterdicht en houdt je gegarandeerd warm tot een temperatuur van -6 garden! Er zitten 3 handige afsluitbare vakken op de rug met een reflecterende streep voor betere zichtbaarheid. De hoogwardige Italiaanse stretch-stof sluit mooi aan en zit hierdoor erg comfortabel. Extra leuk: er zijn bijpassende sokken!

Prijs: €135
Te bestellen via www.lapassione.com

 

5. Assos – TIBURUJACKETLAALALAI

(deze naam hebben we niet zelf bedacht…)

 

Dit jack van Assos heeft een mooie aangesloten pasvorm en subtiel kleurdetail aan de rits en mouwen. De binnenzijde is heerlijk warm en zacht door het fleece materiaal. Ook de buitenkant is van zeer hoogwaardige kwaliteit en volledig waterafstotend. De jas is lichtgewicht en extreem ademend, wat ‘m ook zeer comfortabel maakt om te dragen. Op de rug zitten drie steekzakken, waar je makkelijk je telefoon of sportvoeding in op kan bergen. Het ontwerp is ook nog verkrijgbaar met blauwe en gele details.

Prijs: €200
Te bestellen via www.assos.com

 

6. Machines for Freedom – Daybreak Wind Jacket

Deze extreem lichte windstopper is volledig windproof en waterdicht. Dankzij de slim-fit pasvorm blijft deze altijd op z’n plek zitten. De achterzak heeft een handige zelfsluitende rits, waardoor je mobiel/sleutels/sportvoeding altijd veilig opgeborgen zijn. En dankzij de extra lange mouwen en hoge kol worden je nek en polsen nooit blootgesteld aan de koude wind of regen.

Prijs: €185
Te bestellen via www.machinesforfreedom.com

 

7. Yellow Gear – Easy North Wind Block Jacket

Deze ultralichte en waterdichte jas houdt je zelfs bij de sterkste storm warm. Dankzij de ademende elastische stof is de windstopper zeer comfortabel en het achtervak met rits heeft voldoende ruimte voor al je spulletjes. Extra fijn: deze jas kan je heel compact opvouwen, waardoor deze makkelijk in het achtervakje van je jersey past. De kleur lijkt misschien te vragen om problemen, maar dankzij de waterafstotende stof is deze heel eenvoudig schoon te houden.

Prijs: €100
Te bestellen via: www.yellow-gear.com

 

8. Castelli – Alpha ROS W Jacket

Deze variant van Castelli is niet goedkoop, maar heeft wel alles wat een windstopper moet hebben. Dit is een van de weinige jassen die 100% waterdicht is, wat betekent dat de jas zelfs bij de meest extreme regenbuien geen één druppel doorlaat (meeste jassen zijn tot 10,000 mm water) De Alpha construction van Castelli maakt onderscheid tussen drie verschillende lagen in de jas, namelijk een wind, water en isolatie-laag. Hierdoor is de ventilatie en vochtverdamping optimaal en zal je zelfs bij de meest intensieve fietstochten niet afkoelen door zweet.

De gehele jast is van zeer hoogwaardig materiaal, sluit nauw aan en de stof bij de polsen is zo gevormd dat deze perfect aansluiten op je handschoenen. Alle ritsen zijn trouwens weggewerkt en op de rug zitten 3 vakken.

Prijs: €279,95
Te bestellen via: www.castelli.com

 

9.  GoBIK Wear – Chaquete Tempest Unisex

GoBIK Wear staat bekend om de unisex fietskleding. Deze waterafstotende windstopper is dus zowel voor mannen als vrouwen te dragen, maar door de stretchs-tof sluit hij altijd mooi aan. Deze vrolijke jas heeft reflecterende onderdelen, een verborgen achterzak en extra lange mouwen, zodat je polsen continu bedekt zijn. Bovenstaand design is ook nog in andere kleurcombinaties te verkrijgen.

Prijs: €129
Te bestellen via www.store.gobik.com

 

10. Stolen Goat

Deze fijne windstopper van Stolen Goat zorgt ervoor dat je zelfs met de laagste temperaturen warm blijft. Stolen Goat beloof dat deze jas je tot -5 graden warm houdt. Door de reflecterende details ben je goed zichtbaar in het donker en als je muziek wilt luisteren kan je gebruik maken de speciale koptelefoon opening. Hierdoor is het draadje altijd veilig weggewerkt.

De windstopper zit mooi aansluitend, zodat de wind nergens onderdoor kan. De jas heeft in totaal 4 waterdichte vakken én 3 achtervakken. Ideaal voor als je een flinke tocht gaat maken, maar dus ook zeer geschikt als wandeljack.

Prijs: €159
Te bestellen via: www.stolengoat.com