Mijn naam is Betrouska Stokhof. Ik ben 46 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Fietsen is mijn hobby. Als kind croste ik al op mijn rode stadsfiets over de single tracks door de bossen. Al vanaf mijn twintigste worden er elk jaar aardig wat kilometers weggetrapt op de mountainbike of op de racefiets.

Mijn passie ligt bij mijn mountainbike. Wat wil je ook met ‘de Veluwe’ als achtertuin. Heerlijk om al die leuke single tracks in te sturen die voor je wielen komen, zodat je ter plekke kan bepalen welke route het wordt. Weer of geen weer, want modder op mijn gezicht maakt mij niet uit, zolang mijn lippen maar rood gestift zijn. En ja, wat moest mijn fietsmaatje hard lachen toen ik in het glas van zijn dure fietsbril even mijn lippen wilde bij stiften. Moet toch kunnen, een beetje lol maken, terwijl er best wel vaak serieuze kilometers worden gereden. Gezelligheid en veel lachen maken die kilometers tot een heerlijke wind mee.

Modder op mijn gezicht maakt mij niet uit, zolang mijn lippen maar rood gestift zijn

Sportief en avontuurlijk
De eerste vakantie zonder mijn ouders in het buitenland gingen we liftend naar Zwitserland. Daar maakte we mooie wandeltochten hoog in de bergen en soms over gletsjers. Heerlijk sportief en avontuurlijk. Onze huwelijksreis was geen strandvakantie, na al onze wandeltochten in de Alpen werd het een wandeltocht op het dak van de wereld, de Himalaya in Nepal. Het was de mooiste tocht ooit. We liepen naar 5416 meter hoogte. We genoten van de mooiste uitzichten. En wat voel je je immens klein, maar gelukkig als je ‘s morgens wakker wordt en de zon ziet opkomen achter één van de tien hoogste bergen ter wereld.

Mountainbiken in het adembenemende Nepal
We hadden onze harten verloren aan het prachtige Nepal, dus het jaar erop gingen we terug. Daarna zijn wij nog twee keer met de kinderen in Nepal geweest. Als mijn man, Bjørn in Nepal was, begonnen zijn ogen altijd al te glimmen van de wandelpaden, want waar hij ook liep, hij zag in elk pad meteen al een fantastische MTB-route. In 2007 ging hij er voor het eerst heen om er te mountainbiken. Onze kinderen waren nog klein dus ik kon toen nog niet mee. Bjørn heeft een aantal jaren geleden van zijn liefde zijn werk gemaakt, het organiseren van mountainbike-reizen in Nepal.

Mijn twee grote passies, ontmoeten elkaar: Mountainbiken in het adembenemende Nepal

Trainen met een doel
En yesss, dit jaar komt mijn droom uit, ook mijn ticket is geboekt. Duizend schitterende nieuwe indrukken zullen ook nu weer op mij af komen. Mijn twee grote passies, ontmoeten elkaar: Mountainbiken in het adembenemende Nepal. Mijn trainingen zijn meteen een tandje opgevoerd. Trainen met een doel is echt 100x leuker. Toen de Alpe d’Huez een aantal jaren geleden op mijn lijstje stond, waren mijn trainingen ook niet gering, knallen met de snelste racegroep van de fietsvereniging stond toen op mijn programma. Die jongens gingen echt hard. Maar als enige dame in een peloton houden ze wel in de gaten of alles goed gaat. En nu dus trainen, met Nepal als doel, waarbij je weer ervaart dat trainen met een doel veel leuker is. Echt voor iedereen een aanrader.

Afgelopen weekend heb ik mijzelf nog in het diepe gegooid. Nog nooit had ik op de MTB een toertocht gefietst van 80 km. Mijn fietsmaatje wilde trainen voor Duchenne Heroes 2017, dus hij wilde toch wel erg graag die afstand fietsen. En wat geeft dat een lekker en voldaan gevoel als je terug bent!

Bedankt Pedala, dat ik voor jullie magazine mag bloggen over mijn tocht die ik in november in Nepal ga fietsen (1 november t/m 17 november 20017). Leuk om over mijn passie te schrijven. Leuk ook om dames te enthousiasmeren om hun dromen te volgen. En wie weet ontmoeten we elkaar (op de fiets) in Nepal!