Iedereen die weleens onderuit geschoven is met de racefiets weet ’t, je heupen horen bij de lichaamsdelen die meestal wel wat vel achterlaten op het asfalt. Geen ramp, maar je broek is wel stuk en het slaapt heel rot.

Sterk spul

Om dit soort wonden te voorkomen heeft Santini een fietsbroek ontwikkeld waarin Dyneema vezels verwerkt zitten. Een speciale stof die niet scheurt en daarmee schaafwonden voorkomt. Dankzij een C3 chamois zit je er ook nog comfortabel mee op je zadel, aldus Santini. De broek is er alleen in geheel zwart, om bij zoveel mogelijk shirts te passen.

Dyneema is sterk spul, 15x sterker dan staal om je een idee te geven. Toch kun je er soepele vormen mee maken. Heel sterke zeilen voor boten bijvoorbeeld, of klimtouw. Maar het is dus ook te gebruiken in bibshorts. Santini heeft het niet in de hele broek toegepast, maar vooral in de panelen op de heupen en op het achterwerk boven het zeem. De adviesverkoopprijs van de Santini Impact is 185,00 euro.

4 Seizoenen

Nu we toch bezig zijn kijken we ook nog maar even naar wat andere nieuwigheden in de Santini kledinglijn. Zoals de Beta collectie, kleding waarmee je in ieder weertype op pad kunt. Het Beta Light jersey bijvoorbeeld, een shirt met korte mouw dat ook gelijk als windbreaker werkt. Net zoals Gore Winstopper of Castelli Gabba shirts, zijn de mouwen wat langer, houdt het materiaal wind tegen, maar ademt het wel goed. Aan de binnenkant vind je een extra flap achter de rits om ook daar de wind te stoppen. Een shirt dat volgens Santini te gebruiken is bij temperaturen tussen de 10 en 20 graden, perfect voor onze herfst dus….en steeds vaker ook de winter 😉 Al zijn een paar armstukken dan waarschijnlijk wel aan te raden. Voor 139, 00 euro koop je een Santini Beta Light.

Toch wat meer een koukleum? Dan kun je kiezen voor het slimfit Beta Winter Jacket. Een jack opgebouwd uit verschillende materialen, waarmee je in de kou lekker je trainingsrondjes kunt rijden zonder dat je verschillende lagen over elkaar nodig hebt. Met een windflap achter de rits, een elastische gripper om het jack op zijn plek te houden en een liner van Windstopper Fuga. Achterop 3 zakken, plugs een extra zakje dat waterdicht is. Aan reflectie is uiteraard ook gedacht. Dit winterjack kost 179,00 euro.

Als er echt veel regen verwacht wordt, is er het Beta Rain Jacket. Een strak gesneden regenjack met thermal fleece bij de nek en de mouwen. Het jack heeft achterzakken met drainage-gaatjes, voor als het serieus regent. Dit jack houdt je ook bij temperaturen onder de 5 graden nog warm. Reflectiemateriaal zorgt dat je ook op donkere winterochtenden én avonden goed zichtbaar bent. Dankzij het Windstopper membraan houdt de Beta Rain je niet alleen droog, maar ook warm. € 159,00.

Alle kleding in de Beta-lijn is er in het zwart, rood en geel.