Het valt nu nog mee, maar komende etappes wordt het vast nog heel heet. Team Sky zet dan de nieuwe Kask Valegro op het hoofd. Een lichtgewicht helm, met maar liefst 36 ventilatiegaten.

Nog even geduld

Chris Froome, Mikel Landa en Michal Kwiatkowski gaan de Valegro dragen in de bergen, zeker als het warm wordt. Maar de helm is niet alleen cool, Kask noemt meer pluspunten, zo zouden de pasvorm en het comfort ‘superb’ zijn. Hij moet ook haast wel comfortabel zitten, want vergeleken met een conventionele helm heeft de Valegro 70% minder raakvlak met je hoofd. Lekker luchtig in ieder geval.

Kask Valegro

Windtunnel

Zoals ieder zichzelf respecterend helmenmerk, is ook Kask de windtunnel ingegaan tijdens het ontwikkelen van de nieuwe helm. Daarbij lag de focus vooral op hoe goed de polycarbonaat helmschaal de warmte van je hoofd kon afvoeren. Dat leverde dus uiteindelijk de Valegro op. Een helm van maar 180 gram, met ademende en snel drogende padding en speciale houders om je bril op te zetten als je die even wilt afzetten, ‘sunglass garages’ noemen ze die. Ondanks de vele gaten en het lichte gewicht, voldoet de Valegro natuurlijk gewoon aan alle veiligheidsnormen. Ook wel nodig met al die valpartijen in de Tour. Jammer dat wij moeten wachten tot december voor we er zelf mee kunnen rijden, eerder ligt hij niet in de winkels. Hete dagen zijn dan, ondanks Global Warming, toch nog vrij zeldzaam 😉