19 juni 2017 | Edwin Haan

Kop over Kop ploegentijdrit van Red Bull

De derde editie van de tactische wielerwedstrijd Red Bull Kop over Kop start en finisht dit jaar in Roden (Drenthe) en wordt verreden op zondag 8 oktober. Er kunnen dit jaar maximaal 250 teams meedoen aan de unieke ploegentijdrit, waarbij één renner start en vijf renners finishen. De inschrijvingen starten dinsdag 27 juni om 10.00 uur.
Red Bull Kop over Kop is een andere ploegentijdrit dan doorgaans verreden wordt. Een team bestaat uit vijf renners, die tegelijkertijd moeten finishen. Alleen begint de rit niet met vijf, maar met één renner. Iedere 20 km haakt er een ploeggenoot aan en kan het team beter kop over kop fietsen. Alle renners rijden dus een verschillende afstand.
 
De wedstrijd wordt weer op een volledig afgesloten parcours gereden. Hoe de route precies gaat, wordt op een later moment bekendgemaakt.
De vijf rollen voor een perfect Kop over Kop team
Het gaat bij Red Bull Kop over Kop om een ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel. Ieder team bepaalt vooraf wie welke afstand fietst. De ideale ploeg heeft vijf verschillende type renners, met vijf verschillende karakters en ieder in een andere rol.

1.   De Kopman – Fietst de volledige rit: 100 km.
2.   De Stoemper – Werkt zich een slag in de rondte en pakt 80 km.
3.   De Klimmer – Trekt de ploeg over de helft en fietst 60 km
4.   De Meesterknecht – Brengt nieuwe energie en bevoorraadt de ploeg voor de laatste 40 km
5.   De Sprinter – Neemt de ploeg de laatste 20 km op sleeptouw

Vorig jaar gemiddeld 43,5 km/u

Vorig jaar ging de wielerwedstrijd door Noord-Brabant met start en finish in Breda. Toen won het Star Cycling Team met een gemiddelde snelheid van 43,5 km/h.
Het is voor iedere wielerliefhebber mogelijk om deel te nemen aan deze tijdrit. Opgeven kan vanaf 27 juni via www.redbull.nl/kopoverkop. Er kunnen maximaal 250 teams mee doen.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen