Bart Brentjens en Henk Schipper introduceren met de “Atlanta 2.0 Team Edition” de eerste frameset van het door hun opnieuw tot leven gewekte American Eagle.
De teamrijders Grant Ferguson, Didier Bats en David Nordemann van het CST Sandd American Eagle Mountainbike Racing Team zullen de eersten zijn die op de nieuwe hardtail gaan rijden.

Bart Brentjens, mede-eigenaar van American Eagle is verantwoordelijk voor het Product Management, hij zegt: “Ik ben er trots op om 20 jaar na het winnen van een gouden Olympische medaille in Atlanta mijn eigen merk te hebben. American Eagle brengt alle mooie herinneringen aan die tijd terug. Dit is het eerste model dat we uitbrengen, een race-georiënteerde hardtail. Gemaakt van de meest geavanceerde materialen en de laatste technieken. We zijn heel benieuwd hoe ons team hiermee gaat presteren”.

Lees ook

De frameset werd getoond tijdens de XC World Cup race in Nove Mesto in Tsjechië. Henk Schipper, de andere eigenaar van het merk en verantwoordelijk voor Sales & Marketing : “Met een klein team hebben we hier maanden aan gewerkt. De Atlanta 2.0 is een wendbare lichtgewicht XC machine geworden. De Bart Brentjens signature staat voor competitief en high-end. Uitermate geschikt voor de hoge verwachtingen van de huidige generatie XC racers”.

Specificaties

De technische details zijn nog wat karig. Wat we al weten of kunnen zien is dat de kabels binnendoor lopen en er Pressfit lagers gebruikt worden. Het frame is opgebouwd met Toray carbon, welke soort wordt nog niet verteld in het persbericht. Wat er wel in staat is dat de achtervork Boost-compatible is, dan mag geen verrassing zijn in 2017. De chainstays zijn kort en de balhoofdhoek stijl, alles voor de wendbaarheid. De optie voor een voorderailleur is aanwezig. Een frame zal zo rond een kilo wegen, dat is natuurlijk exclusief de 27,2 mm zadelpen.

In 5 kleuren, te koop vanaf september

De American Eagle Atlanta 2.0 framekit komt in 5 kleuren beschikbaar vanaf september dit jaar. De verkoop gaat online (consumer-direct), maar met ondersteuning van 25 dealers in de Benelux. De framekit krijgt een adviesprijs van 2695 euro.

Beeld: Irmo Keizer