5 mei 2017 | Michael Kerkhof

Zipp introduceert de tubeless Tangente

De Tangente Speed RT25 en Tangente Speed RT28 zijn de eerste tubeless banden van Zipp, zo heeft het bedrijf bekend gemaakt. De nieuwe banden hebben de laagste rolweerstand en de beste grip, blijkt uit verschillende testen in een onafhankelijk lab.

Tubeless Zipp

Zipp introduceerde al drie wielen die compatibel zijn met tubeless banden: de 303 Firecrest Carbon Clincher Tubeless Disc-brake, 30 Course voor schijfremmen en de 30 Course voor velgremmen.

De Tangente Speed is beschikbaar in breedtes van 25 en 28 millimeter en weegt 292-302 gram. In juni is de RT25 te koop, terwijl de RT28 twee maanden later in de verkoop gaat. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen