Vrijdagmiddag gaat op Sardinië de 100e editie van de Giro d’Italia van start. Het belooft een schitterende Giro te worden, want vanuit Nederlands oogpunt hebben ‘we’ drie kanshebbers: Tom Dumoulin, Bauke Mollema en natuurlijk Steven Kruijswijk. Eurosport is er dagelijks bij en doet vanaf 13:15 uur live verslag.

De Giro is – net als alle andere Italiaanse topkoersen – vanaf dit jaar niet meer live op Sporza en de NOS te zien. Wel zendt de NOS dagelijks vanaf 19:30 uur het halfuur durende Giro Journaal uit en brengt ook Sporza de Giro in samenvatting op de buis. Voor live-beelden moet je dagelijks vanaf 13:15 uur op Eurosport 1 zijn.

Geen reclame in de finale

Een groot irritatiefactor bij het kijken naar Eurosport zijn uiteraard de reclameblokken. Eurosport gaat daar tijdens de Giro iets aan doen en zendt de laatste 30 kilometer van de etappe geen reclame’s meer uit. “Als commerciële zender kunnen we niet onder reclameblokken uit, maar door deze beslissing houden we maximaal rekening met het koersverloop”, zegt Gijs Poortman van Eurosport Benelux daarover.

Dagelijks is de Giro vanaf 13:15 uur live te zien op Eurosport 1. Enkel zondag 7 mei (15 uur), zondag 14 mei (14:30 uur) en zondag 21 mei (15 uur) begint de uitzending later. Een uitgebreide samenvatting van de NOS is elke doordeweekse dag om 19:30 uur te zien op NPO1. Voor een liveticker kun je terecht op de site van Procycling.