26 april 2017 | Lex Ligtenberg

Top 5 budget fietshelmen

Fietsen is een dure hobby, maar goed materiaal hoeft niet altijd duur te zijn. Goedkope fietshelmen zijn kwalitatief vaak wel oké, maar zien er vaak niet zo goed afgewerkt uit. Maar gelukkig zijn er ook genoeg voorbeelden van helmen die kwalitatief goed zijn, te betalen zijn en er ook nog eens goed uitzien. Hieronder een top 5 van budget fietshelmen uit Fiets 04/2017 waarmee je toch gesoigneerd de weg op kunt gaan.

 

5: Cannondale Teramo

Prijs: €119.90

Gewicht: 275 gram

Ventilatiegaten: 23

De Cannondale Teramo staat op plek vijf, omdat het design van de helm mooi is, de ventilatie uitstekend en de kwaliteit ook. Maar in de categorie budget is dit wel de duurste variant en daarom bezet de Cannondale Teramo ‘maar’ de vijfde plaats.

 

 

4: Lazer Tonic

Prijs: €84

Gewicht: 243 gram

Ventilatiegaten: 29

De Lazer Tonic heeft een ronde vorm en de ventilatie is uitstekend. Voor €84 is dit echt een koopje en hij ziet er ook nog eens prima uit. Daarom staat de Lazer Tonic op de vierde plaats in deze top 5.

 

 

 

 

 

3: Scott ARX

Prijs:€89

Gewicht: 240 gram

Ventilatiegaten: 20

De Scott ARX is de lichtste helm in deze serie, ziet er chique uit en is te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Voor ieder wat wils. Met €89 voor een helm van deze goede kwaliteit misstaat deze niet in deze top 5 op plek drie dus.

 

 

 

 

2: Giro Foray

Prijs: €79.99

Gewicht: 267 gram

Ventilatiegaten: 21

De Giro Foray is nummer twee in deze top 5. Dit professionele design doet het lijken alsof dit een helm van een paar honderd euro is, maar niets is minder waar. Voor €79.99 is deze helm al te koop en staat op nummer twee in deze lijst.

 

 

 

1: Specialized Echelon II

Prijs: €79

Gewicht: 306 gram

Ventilatiegaten: 31

De absolute nummer één in deze lijst is zonder twijfel de Specialized Echelon II. Evenals de vorige in deze lijst lijkt deze helm een paar honderd euro waard te zijn, maar is voor €79 al te koop. Het design en de afwerking is zeer professioneel en lijkt veel op zijn duurdere broertje: de Specialized S-Works prevail.

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen