Ik woon in Tilburg. Daar ben ik terecht gekomen via mijn studie. Lang, lang geleden. Het voordeel van Tilburg: groot is het niet, je bent zo buiten het centrum en je woont vlak bij de Drunense duinen, de bossen bij Oisterwijk en de hei bij Goirle. En er komen veel veldrijders vandaan.

Henk, Edward en Huub

De meest bekende coureurs zijn mannen als Henk Baars -zie de mooie zwart wit foto-, wijlen Edward Kuiper en Huub Kools. En ook Berry Zoontjes en Nico Verhoeven. Van clubs als Pijnenburg en vroeger TWC Hart van Brabant en TWC het Abattoir ( ja, echt…). nou ja, nog een hele trits. Er waren en zijn nog steeds hee veel veldritten in de buurt. Niet meer zoveel als vroeger, maar als je zelf gaat fietsen kun  je de oude parcoursen nog wel volgen. In Diessen, in Moergestel ( nog steeds), Hilvarenbeek en ook in Tilburg -dat was vroeger bij het autocross circuit. Ik wil maar zeggen: als je een beetje zoekt kom je genoeg wielergeschiedenis tegen.
N’berg

Nu rij ik vooral in het westen van de provincie noord-Brabant, bij de WBVC. Zo kwam ik afgelopen zondag in Huibergen. Vlak bij Hoogerheide -nou, dan weet je het wel. Koers! Huijbergen heeft een paar mooie heuvels. Daar werd in 2015 ook het EK Cyclocross gehouden. Wij mochten op een deel van dat parcours crossen. Scherprechter – zo noemen ze dat – was de Nootjesberg. Geen idee waar de naam vandaan komt -maar het was een pittig ding. Dat is ook het mooie van fietsen he: je komt ‘gewoon’ op dezelfde grond als veel betere renners… Nee, Koksijde of de Koppenberg zit er niet in, maar de Nootjesberg is ook een mooie. Komend weekend Woensdrecht!   Foto’s Martin Ringelenberg
http://www.wkmasterscyclocross.be/