Er is een nieuwe speler op de fietsmarkt: J.Guillem. Alhoewel, nieuw? Het nieuwe merk omgeven wordt met de sfeer van het Spaanse Mallorca, maar J.Guillem is het nieuwe geesteskind van Nederlander Jan Willem Sintnicolaas. Daarmee is de man van titanium weer terug.

Sintnicolaas heeft een naam als fietsenbouwer, een grote naam als het op titanium aankomt. Hij was als ontwerper betrokken bij het merk Airborne. Toen dat in Europa ten onder ging, maar hij een doorstart maakte onder de naam Van Nicholas. Onder zijn leiding bloeide het merk op en uiteindelijk deed hij het van de hand aan Accel, die het bij Koga onderbrachten.

Maar het bloed kruipt kennelijk waar het niet gaan kan bij Sintnicolaas, want na enige rust begeeft hij zich met J.Guillem opnieuw op de markt voor titanium fietsen. Fietseiland Mallorca, waar hij met zijn gezin woont, diende als inspiratie, zo blijkt uit een nogal poëtisch opgezet persbericht. “Hij besefte dat hij nog niet afgeronde zaken had; het ontwerpen en bouwen van de ultieme fietsframes. Hij ging terug naar de tekentafel en begon weer te schetsen. En liet zich inspireren door het prachtige landschap van het eiland, zijn passie kwam terug.”

De passie leidde tot vijf frames, drie raceframes en twee voor offroad. Alle vijf de fietsen dragen namen van bergen op het Spaanse eiland. Met de Formentor als vlaggenschip. De fraaie frames kosten tussen de 3500 en 4500 euro en zijn voorzien van mooie details. “De droom leeft, de reis gaat verder”, luidt het slot van het persbericht.

Voor meer informatie: jguillem.com.