Wil je je trainingen combineren met werk? Een emailtje sturen tussen twee intensieve blokken in? Dat kan nu eenvoudig met de Wahoo Fitness Desk.

De producent van de thuistrainer Kickr heeft een bureau ontwikkeld dat je prima voor je fiets kan zetten als je op je Kickr, tacx of zelfs rollenbank traint. Het is in hoogte verstelbaar waardoor je in alle houdingen erachter kan zitten: van afzien onder in de beugels tot rustig de handjes bovenop.

Ingebouwd in het bureau zijn een tablet- en telefoonhouder. Je kan de kabels van je laptop of je opladers makkelijk wegwerken. En ook niet onbelangrijk: het tafelblad is voorzien van een antisliplaag. Als je dan doorweekt van het zweet je belastingaangifte aan het verwerken bent, dan zal je niet per ongeluk je computer van het bureautje af duwen.

Hoewel de fitness desk met name handig lijkt om tijdens je training een mooie koers te kunnen streamen op je laptop of je eigen opzwepende muzieklijst onderweg nog aan te passen, legt Chip Hawkins, CEO van Wahoo, toch echt ook de nadruk op de combinatie van sport en werk.

“Als een fietser die soms worstelt met het vinden van tijd voor een ritje, en als religieuze Kickr-gebruiker, is de Wahoo Cyling desk een natuurlijke oplossing”, zegt hij op Cycling Weekly.

“Of het nu gaat om de mogelijkheid om een paar e-mails te beantwoorden die binnenkomen als ik aan het trainen ben op kantoor, of dat het gaat een plek om alle benodigdheden voor urenlang afzien in de kelder kwijt te kunnen, de Cycling Desk brengt de hele ervaring van binnen fietsen naar een hoger plan.”

Goedkoop is de Wahoo Fitness Desk niet direct. Via eu.wahoofitness.com kan je het fietsbureau bestellen voor 249,99 euro.